Утре е премиерата на първата българска 3D поп-опера „Рибарят и неговата душа”

18.05.2015 13:35 | Видян 1213 пъти

Утре е премиерата на първата българска 3D поп-опера „Рибарят и неговата душа”

Утре, 19 май, от 19.00 часа в зала 1 на НДК е премиерата на първата българска поп-опера „Рибарят и неговата душа”. Проектът е изцяло авторски и ще бъде представен като 3D приказка на живо по едноименното произведение на Оскар Уайлд. Композитор на спектакъла е Минко Ламбов, а автор на текстовете на песните и либретото е Анна Топалова, която е и режисьор на поп-операта.

Участват: Ненчо Балабанов в ролята на рибаря, Весела Бонева - русалката, Амалия - душата, Мариана Попова - магьосницата, оперният изпълнител Стефан Владимиров влиза в образа на отеца и със специалното участие на Джони Илиев. Актьорът Димо Илиев ще има задачата да влезе в кожата на самия Оскар Уайлд.  Проектът е част от XX “Салон на изкуствата”.

Визията на поп-операта „Рибарят и неговата душа” е изключително съвременна и провокативна. Минималистичният дизайн на сценографията е подкрепен от триизмерна прожекция – симулация на декори и атмосфера в триизмерна среда. 3D мапинг, холограмни изображения, прожекции на иновативни повърхности и материи. Подобни техники са включвани досега единствено в скъпоструващи рекламни кампании и ще бъдат използвани за първи път в България за художествените цели на спектакъл. Екип от 6 души с ръководител Полина Герасимова се грижи за визуализацията, която ще се прожектира в триизмерна среда. Цялата визия на поп-операта е магическа реалност,  като пресъздава  ефекта на 3D киното, но всичко ще се случва на живо.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Няма коментари към тази новина !