Уди Алън срещу Натали Портман в Кан

12.05.2015 18:00 | Видян 3886 пъти

Уди Алън срещу Натали Портман в Кан

Сблъсък на суперзвезди се очаква да бъде голямото надцакване на фестивала в Кан, който се открива. В един и същи ден и час журналистите ще бъдат сериозно раздвоени. Дали да гледат последния филм на Уди Алън – Неразумен човек. Или пък да предпочетат дебюта на известната актриса Натали Портман като режисьор – Приказка за любов и тъмнина. И двата филма са програмирани в Двореца на Кроазет в петък от 11,30 часа местно време.

Вероятно обаче и Уди, и натали ще бъдат засенчени медийно от премиерния в четвъртък в Кан нов вариант на легендарния екшън Лудият Макс. Вместо Мел Гибсън, който придоби звезден статус именно с тази роля преди повече от три десетилетия, ще видим в легендарния образ здравенияка Том Харди, доста по-различен от австралийския финяга, когото още помним. Вместо Тина Търнър от оригинала, до новия Макс застава Шарлийз Терон. В Кан вече арбитрите на елегантността залагат дали тя е пристигне с прическата си от филма – остригана първи номер. Лесбо имиджът на бившата топмоделка е по-страховит от този от филма Чудовище, защото за Лудия Макс тя е станала като Мис Фитнес. Също като филмите на Алън и Портман, и суперпродукцията за света след апокалипсиса е извън конкурсната програма в Кан. Друга продукция със специална прожекция, и то среднощна, е Ейми на Асиф Кападия (БАФТА за „Сенна“). Филмът е посветен на Ейми Уайнхаус и ще покаже невиждани кадри от архива на трагично отишлата си от този свят попзвезда, която бе по-известна може би с пороците, отколкото с парчетата си. Авторът на био-то разказва, че именно това му е било най-интересно – как Ейми прави от проблемите си музика и изукство като комбинация от „сурова честност и върховен талант“.


Едно от най-очакваните заглавия в състезателната селекция е „Море от дървета“ на канския фаворит Гъс ван Сант, който е тачен на Лазурния бряг със своите често трудни за гледане филми. Този път той използва две големи холивудски звезди – носителя на миналогодишния Оскар Матю Маконъхи и красавицата Наоми Уотс. По ирония на съдбата и този филм ще бъде излъчен в петъка на Уди Алън и Натали Портман, но поне се разминава с тях като време на прожекцията и ще разчита на голям интерес. Любимецът на Гъс – Майкъл Пит пък е главната звезда на филма Асфалт, където си партнира с Валерия Бруни Тедески – сестрата на Карла Бруни.

Конкурсната програма ще изправи един срещу друг трима италианци. Досега Нани Морети и Паоло Сорентино, чийто последен филм „Голямата красота“ не бе харесан толкова в Кан, колкото в Холивуд и му донесе Оскар, вероятно защото не са го разбрали, се редуваха в годините с изявите си на Кроазет. Този път към компанията им се пресъединява и Матео Гароне. Тоъ ще разказва Приказката на приказките, Морети представя Моята майка, а Сорентино – Младост. И всичките са кандидати за отличия на фестивала.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !