240 лева за пържола в София

01.11.2008 09:00 | Видян 5942 пъти | Гласували 2

240 лева за пържола в София

Няма грешка в заглавието! 240 лева струва най-скъпата пържола в София. Тя е телешка. От филе. Дело е на аржентински готвач. Можете да поръчате такава в новооткрития Prime Steak House (Първокласен дом на пържолата) в подземието на хотел Шератон. Сред битова обстановка в смесен балканджийско – алпийски стил, с кожи от крави по стените и столовете, уютното заведение има цяла страница за пържоли в най-различни видове – коя от млечно телешко, коя не.

Собственици на ресторанта са членовете на фамилията Червенякови. Те бяха на върха в бранша в края на 90-те и началото на новия век, после изчезнаха от светлините на прожекторите, а сега се завръщат с нова сила. Преди две седмици преоткриха култовия някога ресторант Пчела. Сега правят втора стъпка с Дома на пържолата в Шератон.
Специално внимание заслужава и листът за вината. Той вероятно е най-скъпият в София и в България. Даже българските удрят до към 200 лева бутилката, а почти няма по-евтини от 40 лева. Което означава,че винаги е по-добре да се пият истински бисери на този занаят като Брунело ди Монталчино. Най-доброто италианско вино го има в две разновидности.

Евгени Минчев и цяла гвардия естрадни изпълнители, на които близка приятелка е главата на фамилията – Лили Червенякова, се смесиха на откриването на заведението с политици като депутата Младен Червеняков и неговите бивши колеги от опозицията д-р Михаил Михайлов и Иво Цанев.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Отличникът на Hell’s Kitchen бе...

Самопровъзгласилият се за цар на равиолите Кирил се...

Стефан Вълдобрев и Обичайните...

Осем града и нов албум с единайсет нови песни...

Няма коментари към тази новина !