Режат хонорарите на ДесиСлава ?

01.11.2008 09:00 | Видян 19981 пъти | Гласували 4

Режат хонорарите на ДесиСлава ?

Близо два месеца фолк звездата ДесиСлава обикаля Америка и пя в различни градове пред българските емигранти. След края на турнето тя внезапно реши да остане в Страната на неограничените възможности. Ако си мислите, че амбициозната певица се отдала на заслужена почивка след тежката програма, която включваше 16 концерта, жестоко се лъжете! Тя продължи да работи. Отпраши за Маями, където една седмица записва двата си най-нови албума – английски и испански. Освен това ДесиСлава свали доста килограми.

Какво се е случило в Щатите с изпълнителката? Новините, които идваха от нея през цялото време бяха положителни – не се оплакваше от представянето си, хвалеше се, че хората й се радват и приемат добре новите й песни, които дори публиката у нас не е чувала.

Оказа се, че не само певицата се е стопила, но и портфейлът й. Не защото я е обзел неконтролируем шопинг по бутиците на Пето Авеню и Медисън или пък я е сполетял лош късмет в някое казино в Лас Вегас, например. По-скоро не спечелила парите, за които отишла да пее!
Деси не била особено очарована от заплащането, въпреки че гастролът й бил повече с емоционален характер, отколкото с материален, както самата тя твърди. На преден план изпъквали вълнението от завръщането й в Америка след седем годишна раздяла с нашите сънародници зад океана, а и не само, както ще стане ясно в следващите редове.

Но да се върнем на темата... Безплатен обяд никъде няма. Уговорката си е уговорка. А тя не била спазена! Хонорарът, който поискала изпълнителката на Ези-тура бил минимум 3000 лева за участие. На пръв поглед – нисък, но не забравяйте, че тя сама си е продуцент и не дели с никого заработеното. В крайна сметка, сметката се оказала още по-тънка от предвидената. Организаторите й платили едва по 2500 на концерт.
Каква е причината тарифата на певицата да бъде орязана, не е ясно. Може би не се е пазарила достатъчно настоятелно, както правят повечето фолкаджийки, преди да тръгнат където и да било! Или пък са й удържали данък върху хонорара, както е по българските закони? (Шегуваме се, разбира се) Изключваме възможността ниската сума, с която възнаградили Деси да е вследствие на слаб интерес към участията й. Доказателство е, че още с първия си концерт тя напълнила една от най-луксозните зали в Чикаго – Монтис. Според очевидци събрала близо 500 души. По груби сметки, предвид цените на кувертите и билетите, които извадихме от сайта bg-chicago.com оборотът, който изпълнителката направила за вечерта излиза около 20000 долара. Умножете по 16 и ще разберете колко доволни са останали организаторите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Преоткрих женския полов орган. Живи...

"Аз два пъти ходих на Пинг Понг шоу в Тайланд. Предлагах...

Няма коментари към тази новина !