Разпръскват праха на Мая Плисецкая над Русия

04.05.2015 10:22 | Видян 1332 пъти

Разпръскват праха на Мая Плисецкая над Русия

Балерината Мая Плисецкая, която почина в събота в Германия, е пожелала след нейната смърт прахът й да бъде разпръснат над Русия, съобщиха руските медии, позовавайки се на директора на Болшой театър Владимир Урин.

По думите на Урин, композиторът и съпруг на Мая Плисецкая Родион Шчедрин е оповестил част от нейното завещание, в която се посочва, че балерината желае след нейната смърт да бъде кремирана, а прахът й да бъде разпръснат над Русия, пише Всеки ден.

Волята на Плисецкая и Шчедрин била след смъртта им телата и на двамата да бъдат кремирани. В завещанието се уточнява, че ако съпрузите починат едновременно, то прахът им да се съедини и да бъде разпръснат над Русия.

Отбелязва се, че прощаването с Мая Плисецкая ще се състои в Германия, в кръга на роднините и близките. По-рано беше съобщено, че поклонението пред великата артистка ще бъде в родната й Русия.

Плисецкая почина от инфаркт на 89 години в Мюнхен. Повече от половин век тя работеше в прочутия Болшой театър в Москва. 800 пъти е изпълнила балета "Лебедово езеро".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !