Гергана окраде химна на Палестина (видео)

11.02.2015 10:49 | Видян 4109 пъти

Гергана окраде химна на Палестина (видео)

Позабравената фолк певица Гергана направи грандиозен гаф при опита си да се завърне на сцената. С новото си парче "Твоите думи" тя окраде най-безсрамно химна на Палестина. 30-годишната изпълнителка, по-известна като братовчедка на футболиста Стойко Сакалиев, е прекопирала едно към едно най-популярната песен на съпротивата срещу Израел, пише в."Всеки ден".

Парчето на фолкаджийката, което тя изпълнява в дует с Галин, излезе по Нова година, придружено от провокативен клип. В него русокосата певица е само по черно секси бельо и розов обувки на високи токчета. Лирическата й героиня мачка чаршафите в търсене на мечтания мъж. Докато гали тялото си, Гергана обяснява как иска да срещне любовта, без да й пука, че ще има проблеми с авторското право.

Облаците са надвиснали над продуцентите й от "Пайнер", защото музиката към "Твоите думи" е на Шадиа Мансур - млада палестинска хип-хоп изпълнителка, живееща в Лондон. Шадиа Мансур През 2009 г. тя пише песента "Всички те имат танкове" , която веднага се превръща в химн на палестинското въстание интифада, разкри предаването "Господари на ефира". Тя също има клип, в който са показани разтърсващи кадри на разрушени къщи и убити деца, премазани от израелските танкове, и полицейското насилие над хората от Западния бряг на река Йордан.

Далеч от тяхната трагедия, Гергана пее: "Влизаш много бавно и гледаш жадно, с тази походка страшен си ти. Правиш се на небрежен, но супер смешен за мене ти си във моите очи". За подигравката най-виновен е представящият се като автор на музиката и аранжимента Йорданчо Василковски - Оцко, който е "работил" в тандем в текстописката Станислава Василева - Стаси. Македонският хитмейкър явно е твърде ангажиран с песните за цялата фолк гилдия - от Емилия, през Джена и Аднреа до Таня Боева, и затова черпи с пълни шепи, да не кажем направо краде, от колегите си на Запад.

 От няколко години той е най-търсенията композитор във фолк средите и е автор на абсолютните хитове като бомбата на Галена "Дай ми" и песента "Ти си ми" на Емилия. С негова помощ Гергана се надява да се върне сред най-оборотните пайнерки.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !