Клуни грабна "Златен глобус" и каза: "Аз съм Шарли"

12.01.2015 10:14 | Видян 1932 пъти | Гласували 1

Клуни грабна

Звездите, събрали се за церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" в Лос Анджелис устроиха в неделя вечерта овация в памет на жертвите на парижките атентати от изминалата седмица. Някои от тях, сред които Джордж Клуни, се появиха с баджове "Аз съм Шарли" (Je suis Charlie). "Няма да вървим в страх.. аз съм Шарли", каза актьорът, продуцент и режисьор, получавайки "Златен глобус" за цялостен принос.

Клуни припомни, че "милиони хора, не само в Париж, но и в целия свят, са се включили във вчерашните антитерористични шествия - християни, евреи и мюсюлмани - за да кажат, че няма да вървим в страх". "Тогава аз съм Шарли", каза той, отдавайки почит на жертвите при атентатите във френската столица. Клуни е известен като защитник на свободата на медиите. Той се застъпва и за други хуманитарни каузи.

По време не церемонията Ейми Адамс получи "Златен глобус" за най-добра актриса в комедия или мюзикъл. Руският филм "Левиатан" грабна приза за най-добър чуждоезичен филм. Адамс взе престижното отличие за ролята си във филма "Големи очи". Наградата за "Левиатан" взе режисьорът Андрей Звягинцев.

Един от фаворитите на церемонията, филмът "Бърдмен", бе отличен за най-добър сценарий. Преди това, първата награда, за най-добър поддържащ актьор отиде при Джей Кей Симънс за "Камшичен удар"."Златен глобус" за най-добра поддържаща актриса във филма получи Патриша Аркет за "Юношество". "Как да си дресираш дракон 2" грабна приза за най-добър анимационен филм.

В телевизионните категории, "Транс родител" получи "Златен глобус" за най-добър сериал, мюзикъл или комедия. "Аферата" грабна отличието за най-добра телевизионна драма. Джина Родригес взе отличието за най-добра актриса в мюзикъл или комедия за ролята си в "Девствената Джейн". "Фарго" грабна "Златен глобус" за най-добър телевизионен минисериал или филм. Били Боб Торнтън получи отличието за най-добър актьор в телевизионен минисериал или филм. 

Вижте снимки от церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" в нашата специална Галерия!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !