Жени водят новините на ТВ2

17.10.2008 17:00 | Видян 3872 пъти

Жени водят новините на ТВ2

От 20 Октомври, ТВ2 стартира с две новинарски емисии на ден, от 19:00 и 21:30 часа. „Новините” ще се представят от един водещ, а след изтощителни кастинги и обучения, нелеката задача да са първите лица, се падна на две дами – Валентина Войкова и Лиляна Боянова.

„Изборът ни беше много труден, защото имахме много добри кандидати. Валя и Лили ще се справят имат страхотно излъчване и ще спечелят зрителя. От понеделник ТВ2  ще представя новините по един различен начин. Това ще бъде нов за нашия пазар продукт”, споделя Жени Павлова, директор новини на ТВ2.

Валентина Войкава е завършила Немска езикова гимназия, и освен немски говори свободно английски и италиански. Висшето си образование получава в Пловдивския университет със специалност „Българска филология”. Специализирала е Славянска литература, Европейски стандарти в медиите в телевизия Рай Уно, както и в център за подготовка на журналисти – Про Медиа.
Има дългогодишен опит като репортер, редактор и водещ в БНТ и ББТ, става част от екипа на ТВ2: „Защото тук се иска от всеки един от нас да е номер едно”.

Лиляна Боянова е завършила гимназия с преподаване на чужди езици и говори свободно английски и немски език. Висшето си образование получава в Софийския Университет „Св. Климент Охридски”, специалност „Журналистика”, както и магистратура в същия университет, специалност „Публична комуникация”.
Опитът й в медии започва в ББТ, където 2 години е политически репортер и отразява работата на Правителството. През 2007 година за кратко работи в „Инфо радио”, след което отива в ТВ7, а от май 2008 година става част от новинарския екип на ТВ2: „Защото екипът е млад и много амбициран да стане номер едно на пазара”.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Няма коментари към тази новина !