Известни са проблемите, които Аня Пенчева е имала със зачеването и раждането на двете си деца. За пръв път, обаче, тя разкри рецептата, която й помогнала да се съвземе след спонтанния аборт и да зачене първото си дете – Петя Дикова.
В предаването „На кафе“ по Нова телевизия актрисата разказа, че след продължително лечение на безплодие и неуспешни опити за зачеване, с тогавашния си съпруг Сашо Диков решили да заминат на почивка в Гърция. Там една баба я открехнала на природна рецепта, която Пенчева вярва, че й е помогнала.
Връзка пресен магданоз се потапя в затоплен зехтин. Овалва се хубаво, за да омекне. След това магданозът се слага в марля и се оформя като дамски тампон. Поставя се по същия начин 3-4 дни по време на овулацията. „На втория месец бях бременна“, спомня си Аня.
Тя е уверена, че илачът й е помогнал, защото го споделила с две свои приятелки с подобни проблеми и до няколко месеца и двете забременели. Едната дори била много известна актриса.
Коледата Аня ще посрещне с бившия си и настоящия си мъж, децата им и техните роднини. „Баща ми, Бог да го прости, ни построи в Троянския Балкан една огромна вила, в която има може би 15 стаи, където можем да се съберем всички настоящи, бивши и бъдещи“, пошегува се тя.
Аня има мечта – да подари подаръци на всички. „Аз започвам някъде около Великден да се подготвям за коледни подаръци“, разказа тя. Актрисата похвали кулинарните умения и на двете си свекърви – майката на Сашо Диков и майката на Ивайло Караньотов. Последната – актрисата Славка Славова, наследила способностите на майка си, която завършила домакинско училище в Германия и дори издала своя готварска книга.