Мармарис - лятото никога не свършва!

14.11.2014 18:00 | Видян 2965 пъти

Мармарис  - лятото никога не свършва!

Мармарис е пристанищен град на източния средиземноморски бряг, който е по-известен като една от най-атрактивните туристически дестинации в Турция. Разположен е в областта Мугла-Югозападна Турция, по протежението на бреговата линия на турската Ривиера.  Малко е останало от рибарското селце, като от 1980 година насам е претърпяло впечатляваща трансформация и днес почти е неузнаваемо.

Въпреки бума на строителството през тези години, чрез строги правила и създадена пречиствателна сиситема за отпадните води, курорта не се е превърнал в грозна строителна площадка. С усилията на местната управа в днешно време Мармарис успява да запази неповторимия си чар, обграден от борови гори и потопен в кристални води – чиято чистота се дължи на вливащите се в морето планински извори. Именно заради това той е истински рай за туристите, а лятото продължава доста късно, чак до края на ноември. Именно до тогава не спира и наплива на хора от целия свят, дошли да почиват или да научат исторически артефакти от богатата история на Мармарис.

Из целият град като истински килим се е разпростряла Бегонвилията, характерно цвете с красиви розови и лилави цветове. Дървото Мелиса също е част от „интериора“ на уникалния курорт. Вечер може да се подложите на истинска аромотерапия, тъй като растението тогава изкарва ароматите си.

Населението е около 30 000, а в пиковия сезон достигат и до 400 - 500 хил души. В пика на туристическия сезон понякога бройката достига и до няколко милиона души. Цялата провинция Мугла е с население от 866,000 жители, включваща Мармарис и Бодрум. Около 30,000 чужденци живеят в този район. Ако решите да си купите луксозен апартамент в тази част на Турция, трябва да приготвите  1 000 000 турски лири /около 500,000евро/.


продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !