Торнадо от сух лед за Крисия на „Евровизия”

28.10.2014 12:58 | Видян 2678 пъти

Торнадо от сух лед за Крисия на „Евровизия”

Две седмици преди да отлети за Малта като български представител на детската „Евровизия” Крисия Тодорова е категорична: „Мога да съборя конкуренцията. Няма участник, от който да ме е страх или да е по-добър от мен.” 10-годишната сензация е сред най-малките герои на форума, на който глас ще премерят малчугани от още 15 държави. С акомпанимент на роял в нейната „Планета на децата” ще се включат братята Хасан и Ибрахим  Игнатови, а зад гърба им на сцената ще се вихри торнадо от сух лед, научи „Монитор”. Крисия заминава за Ла Валета на 9 ноември с екип от 10 души, в който освен репортери от БНТ и bTV влизат майка й Ангелина и музикалният й ментор Евгени Димитров- Маестрото.

Шефът на „Ку-ку бенд” играе ролята на буфер между момиченцето и напористите журналисти и ще го придружи в срещите с медии на острова. В момента Крисия репетира по 2 часа дневно за големия концерт на 15 ноември.  Изслушала е всяка от песните - претенденти за любовта на Европа, но нито една не смята за по-добра от „Планета на децата”. Епичната балада е дело на Слави Трифонов, Ивайло Вълчев и Евгени Димитров, а усещането за Космос в инструментала се подсилва от Плевенската филхармония под диригентството на Йордан Дафов. „Аз пък измислих да се пее за приказка”, обясни чаровницата в „Още от деня” по БНТ.

За разлика от традиционната „Евровизия” в джуниър формата изпълнителят не популяризира парчето си с турне, а чрез обмен на видеа и активности в социалните мрежи. За последен път България защити позиции на детската „Евровизия” през 2011 г. в Ереван. В певческата надпревара се завръщат още Сърбия, Хърватия и Кипър, а дебюта си ще направят Италия, Словения и Черна гора. Желаещите да чуят 15-те конкуренти на Крисия могат да следят изкъсо „Лека нощ, деца”, където от вчера стартира представянето на всички песни по азбучен ред.

БНТ ще излъчи на живо от Ла Валета финала на детската „Евровизия 2014” на 15 ноември от 20 ч, а събитията около престоя и участието на Крисия, Хасан и Ибрахим ще бъдат проследени отблизо от Петя Дикова за bTV. Освен в 16-те държави участнички конкурсът ще стигне до зрителите във Великобритания, Австралия, Нова Зеландия, Коста Рика, Аржентина и САЩ.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !