Моделки ще дефилират в пернишка мина

10.10.2014 13:33 | Видян 1964 пъти

Моделки ще дефилират в пернишка мина

На 19 октомври/неделя/ топ-моделите на агенция „Ивет Фешън“ ще представят модно ревю под земята. Уникалният спектакъл се подготвя за първи път в България по идея на Община Перник по повод празника на града. По този начин от миньорското селище искат да популяризират Подземният минен музей като разкрият интересни факти от неговата богата история. Концепцията на ревюто е да покаже тясната връзка между тежкия миньорски труд при добива на ценните руди, и откриването, и налагане на българската красота в жестокият и в същото време бляскав свят на модата. Нестандартното шоу ще покаже, че за това съвременно изкуство, граници почти не съществуват. След края на дефилето собственичката на „Ивет Фешън“ Ивет Григорова, която е родом от град Перник, ще получи специална грамота от кмета на общината. Едни от най-красивите модели на агенцията, сред които Нора Шопова, Екатерина Куцарева и Християна Димитрова, ще представят тоалети от новата колекция на нашумялата родна марка Tina Social Club с дизайнер Христина Ангелова.

Предстоящото модно събитие е част от различните активности по повод 20-годишнината на най-известната модна агенция в България. „Ивет Фешън” е основана от г-жа Ивет Григорова през 1994 г.. През всичките тези години агенцията изгражда и лансира модели за родните и световни модни пазари. За кратък период от време тя се превръща в най- голямата и професионална модна организация в България.

Кулминацията на събитията по повод годишнината ще бъде конкурса Ивет Фешън Топ Модел 2014, който тази година отбелязва своята 15-годишнина и ще се проведе на 11 декември. Още след първото си издание през 1999г. той се превръща в най-престижния конкурс за модели в страната. Специално за него всяка година в България пристигат скаути на най-престижните модни агенции от цял свят. По повод рождения ден на Ивет Фешън, от агенцията ще направят представяне и на традиционния си моден календар на специално парти, което ще събере родния бизнес и светски елит.

 Подземният минен музей в гр.Перник е уникален за Балканския полуостров. Разположен е в две от запазените галерии на първия подземен рудник, който е работил от 1891 до 1966г. Посетителите имат възможност да проследят историята на въгледобива в автентична руднична атмосфера.Тридесетте експозиционни камери проследяват развитието на въгледобива от ръчния добив, през извоза на въглища с коне до съвременните механизирани комплекси. В една от камерите е разположен иконостас на небесния покровител на миньорите Св. Иван Рилски, с когото е свързана една от най-старите легенди за "Старите рудници". Една от атракциите за посетителите са каските, които трябва да сложат, преди да влязат в подземната част на музея. Всъщност в тунела няма никаква опасност за гостите. Галериите на старата мина са дълги 630 м, в тях са разположени около 30 експозиции, които следват развитието на минното дело в България.

През 1994г. Ивет Фешън стартира своят моден живот. Агенцията е предпочитан партньор на най-престижните модни агенции в света като: ELITE, FORD, WOMEN, NEXT, IMG, WHY NOT, MAJOR, FASHION и много други. През 1999г. се провежда за първи път конкура Ивет Фешън Топ Модел. Доказателство за невероятната селекция на конкурса са успехите, които постигат на световния моден подиум победителките от него. Теодора Ангелова, Емилия Дренкова, Силвия Димитрова, Мария Руньова, Кристина Милева, Симона Стоянова, Ваня Билева, Луиза Григорова и Евелин Тотева красят страниците на най- престижните модни списания като: VOGUE, ELLE, Harper’s Bazaar, AMICA, EVA, L’Officiel и Marie Claire.  През 2010г. Ивет Фешън е обявена за Модна Агенция на годината.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът няма да се събуди сам за...

Невероятни изненади, съкровени признания и съдбоносни...

Модната марка U.S. Polo Assn. -...

Със своите аксесоари, мода и обувки модната марка...

Няма коментари към тази новина !