Дон Брейдън покорява София със своя саксофон

23.09.2014 13:56 | Видян 1403 пъти

Дон Брейдън покорява София със своя саксофон

Не можем да се сетим за по-подходящ начин да отпразнуваме началото на есента от малко джаз в изпълнение на голямо име - Дон Брейдън. Той идва за концерт на 23 септември от 21.00 ч. в Studio 5 и събитието ще е част от серия уъркшопи и концерти, които в продължение на шест дена ще озвучават късните следобеди на различни локации в и извън София.

Ако не си достатъчно в джаза, Дон Брейдън е известен с близо 15-годишната си професионална кариера на тенор саксофон и е сред най-запомнящите се имена от американската сцена. Композирал е песни за Бил Козби, писал е музика за киното и телевизията и e работил с величия от ранга на Бети Картър, Уинтън Марсалис, Фреди Хъбард, Тони Уилямс, Рой Хейнс и много други.

Заедно с маестрото ще чуеш и български музиканти - Димитър Льолев (алт саксофон), Александър Логозаров (китара), Борис Таслев (контрабас) и Никола Горялов (барабани), а това, което наистина прикова вниманието ни, са двете участия на Don Braden & The Jazz StandARTs Ensemble в Национално училище за фолклорни изкуства, с. Широка Лъка и Don Braden & The Jazz StandARTs Ensemble концерт на Хасково Джаз Фестивал.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !