Евгени Минчев с 2 гаджета в Брадъра

15.09.2014 11:16 | Видян 5667 пъти | Гласували 1

Евгени Минчев с 2 гаджета в Брадъра

Когато пристига в София по покана, ала не официална, от Васил Андреев и Емил Димитров по соцвреме, Евгени Минчев е нелегален. В онази епоха софийското жителство е задължително, за да се живее в милионния град. То може да се получи, ако човек има работа в София. Но, за да има работа в столицата, трябва да има софийско жителство. Омагьосан кръг.

Докато чака да намери някакво препитание и да кандидатства за заветната хартийка, която му дава право на легален престой в града на мечтите, младежът е принуден да чисти входа на „Васил Андреев” в центъра на София. Живее на тесен таван – нещо като два на два метра.
Единственото му щастие е да присъства на легендарните купони на текстописеца, написал думите към някои от култовите парчета на най-голямата попзвезда на България и единствената, издавана в милионни тиражи отвъд Желязната завеса насред най-страшната фаза на Студената война – Емил Дмитиров. Двамата мъже не крият своите интимни отношения, които пред обществото се маскират като „творчески дует”, а освен придворен поет, Андреев е и „импресарио” на Емил, както в наши дни Ивайло на Кеца. На купоните на текстописеца се стича цялата столична бохема – артисти, музиканти, певци, децата на комунистическите големци. Нещо като събирателен образ и олицетворение на „златната софийска младеж” от онези славни години е Йорданка Христова.

Генчо среща Данчето преди 30 години на едно такова соаре. Галеното име е дадено на младежа от неговия хазяин, а Йорданка Христова е на върха на славата си, кара една от малкото „западни”, а всъщност далекоизточни коли в столицата – малка „Мазда” от политбюровската партида, внесена специално за суперелита на България от Тодор Живков. Шефката на гилидята на естрадните певци, заслужилата артистка, е голяма певица. На тази „автопривилегия” й е дадена като снаха на вицепремиера Григор Стоичков. Нейните разкази за далечни страни примамват вниманието на момъка от дълбоката провинция, който само може да мечтае за пътешествията на талантливата изпълнителка. Тя е сред малцината, които по онова време пътуват много по целия свят. Данчето изнася концерти от Япония до Куба и от Индия до Скандинавия. Навсякъде я търсят и я ценят, защото пее на двадесетина езика. Амбициозното момче обаче бързо започва да изкачва социалната стълба. Успява да започне работа в градския транспорт, което му лепва за цял живот титлата „ватман”. Минава през поезията, оттам прескача в светската хроника, на която става баща. После освен да организира партита, започва да се занимава с пиар и продуцентство. Започва да пътува в цял свят, но най-добре се чувства на Острова, където става лорд. И то не на кое да е място, а на Итън. Там, където се учат принцовете и премиерите на Англия и на държавите от цял свят. Живот като сериал...

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

НиЛо лъсна чисто гола след раждането

Николета Лозанова отново привлече вниманието с...

Разкриха причината за смъртта на...

Shifty Shellshock, фронтменът на Crazy Town, почина от...

Няма коментари към тази новина !