Отказаха да изплатят застраховка „Живот” за Андрей Баташов

20.06.2014 14:00 | Видян 1717 пъти

Отказаха да изплатят застраховка „Живот” за Андрей Баташов

Както е известно, Андрей Баташов почина на 45- годишна възраст навръх имения си ден – 30 ноември 2010 от полиорганна не­достатъчност. Възрастната жена и неговата съпруга поделиха ателие в столичния квартал „Лозенец“ като негови законни наследници. В съседство на въпросното жилище Теодора обитава друг свой апартамент. Въпреки че бракът на Баташов и 20 години по-младата от него Боряна просъществува съвсем кратко и през последните месеци те живееха разделени, но без развод, Боряна запазила правата си на негов наследник.

Овдовялата съпруга на покойния актьор Андрей Баташов е прехвърлила своите дялове от наследството си на майка му Теодора Стефанова, научил „Уикенд“ от близки на семейството. След смъртта на актьора вдовицата обяви, че ще се откаже от наследство­то. Макар и със закъснение, едва наскоро Боряна е прех­върлила изцяло своя дял от жилището на майката на ак­тьора, която сама изплащаше дълговете на сина си. Всички хонорари, които вдовицата получила от сдружението за ав­торски права „Мюзикаутор“, Баташова също преотстъпила на Теодора.

Въпреки задължителната застраховка„Живот“, която Баташов направил заради ипотекирания имот, след внезапната му смърт застрахователната компания отказала да изплати обезщетението, което щяло да покрие кредита му. Мотивът на компанията бил, че по времето, когато е сключил договора за покупко-продажба чрез ипотека, ак­тьорът вече е имал сериозни здравословни проблеми, които са довели до неговия край. Предположенията на лекари от „Токуда“, които се опитваха да спасят актьора в последните му дни, че в миналото е преболедувал хепатит, който е изкарал на крак и след години се е оказал фатален, отворили вратичка за застрахователите. Така освен с шока от загубата на единствения си син Теодора трябвало да се бори и с изплащането на борчовете му.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Няма коментари към тази новина !