Галена Великова: Дъщеря ми носи името на византийска поетеса

28.04.2014 09:21 | Видян 12680 пъти

Галена Великова: Дъщеря ми носи името на византийска поетеса

Галена Великова е една от най-успелите българки в сферата на танцовото изкуство - международно признат хореограф и жури на много конкурси по света. Родена е в Стара Загора, но завършва висшето си образование в Бургас. Печелила е българския и гръцкия шампионат по латиноамерикански танци от 1996 до 2000 г., като в същото време активно обучава шампионите и повечето от състезаващите се двойки на България, Турция и Гърция. Галена е член на Международната асоциация на учителите по танци. През 2009, 2010 и 2013 е част от журито на предаванията „Дансинг Старс” и „ВИП Денс”. Жури е и във всички танцови формати, правени в Гърция, а вече и в Италия. Управлява цели пет танцови училища. В момента Галена  е част от журито в танцовото шоу "Дансинг Старс", в компанията на Христо Мутафчиев, Илиана Раева и Алфредо Торес. През миналата година роди дъщеричка, която се появи на бял свят в края на септември 2013 г. От 15 години тя е омъжена за бизнесмена Константинос Хайнас. Неотдавна Галена бе гост в предаването „Здравей,България“ на Нова ТВ, където разказа за работата си в хитовото риалити.

Трудна ли е ролята на журито?

Трудно е. Като даваш само хубави оценки си много добър, като даваш лоши си най-лош.

Тук трябваше да е Диана Найденова, къде е?

Тя танцува без обувки. До колкото знам има някаква травма.

А тя ще успее ли да танцува?

С изкълчен глезен ще й бъде малко трудно. Състезанието вече влезе в нов етап, има нов регламент. Битката в Дансинг Старс става много ожесточена. Елиминациите ще бъдат инфарктни, двойките ще танцуват много повече. Вече три двойки ще влизат в дуел. 15 двойки започнах. Тази година конкуренцията е голяма. Всички танцуват много добре, а откакто дойде и Албена Денкова всичко стана за световно.

От кого си най-приятно изненадана?

От тези двойки, които са останали, който и да стане крал и кралица на бала аз ще бъда много доволна, защото те наистина танцуват.  Лее се пот, имат хъс, дават всичко от себе си. Те наистина искат да спечелят, но много позитивно и много градивно. Те искат да надскочат себе си, а не задължително да победят някой друг. На елиминациите от тук нататък те имат избор. Могат да използват някой танц, който вече са танцували, могат да използват и нов танц. Разбира се зрителите ще преценят дали искат да видят нов танц или ще се радват на добре изпълнен любим танц.

Трудно ли е в Дансинг Старс?

Да, трудно е. Всички имат травми. Най-трудно е в началото. Вече двойките са по-добре. В началото всички се оплакват, защото ритъма е много сериозен. Изведнъж, без да осъществяваш никаква физическа дейност, започваш да тренираш по 4-5 часа на ден. Голямо е напрежението, най-вече физически. Те си натоварват мускулите изведнъж на 1100%, много е трудно. Но нашите двойки танцуват вече месец и половина и виждам, че тялото им е доста концентрирано.
Има ли разлика между Дансинг Старс в България и останалите държави?

Като съпоставка шоутата са абсолютно едни и същи по цял свят. Тук в България по-голямата част от успеха според мен се дължи на кастинга. Има много добри участници звезди. Защото танцьорите като че ли са ограничени. Колкото и да са добри, ако една звезда не танцува добре или просто не е обичана, нещата не се получават, колкото и усилия да са положени.

продължи >>

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !