Веселин Маринов ще бори потта с диета

25.03.2014 12:15 | Видян 2811 пъти

Веселин Маринов ще бори потта с диета

Веселин Маринов е решил да стане чисто нов, като този път сериозно се пребори с известния си „недъг" - обилното потене. За целта този път певецът е прибягнал към услугите на известна диетоложка. Веско минава на строга диета - без никакво месо, става вегетарианец, разкри пред „Всеки ден" лекар от екипа на известната докторка.

Мокрите петна по дрехите, почти непрекъснато хлъзгавите му ръце, а и миризмата въпреки постоянните хигиенни мерки буквално побърквали Маринов. Според източника ни медик Веско бил от онези 1-2% от населението на земята, страдащи от хиперхидроза - прекомерно потене, за което няма изяснена причина. Литрите пот особено се леели в по-екстремни или емоционални ситуации, като концертите при певеца.

Срещу хиперхидрозата има голям избор от средства - например специални дезодоранти с много по-голямо съдържание на алуминиев хлорид-хексахидрат, отколкото в обикновените. Както дори и хапчета - антихолинергични препарати на таблетки, които са само с рецепта, защото действат на потта, като регулират активността на нервите. Прилага се и скъпоструващ метод - инжекция с ботулинов токсин от пластичен хирург.

Веселин Маринов бил опитал всичко, но без успех. А сега диетоложката го е убедила, че чрез специално хранене може да се спаси от проблема. Основните виновници сред храните са алкохолът и месото, отсякла докторката и препоръчала на певеца да мине на сухо, за да е сух. Тя го запознала с международно изследване, според което пълните вегетарианци имат много по-малко проблеми с неприятните телесни миризми от хората, които често консумират месо.

Оказало се обаче, че и сред постната храна има виновници за повече миризлива и обилна пот. Така Маринов ще трябва напълно да забрави за лук, чесън, спанак, цвекло, соя.

В диетата на звездата са включени индустриални количества билков чай от салвия. Градинският чай успешно задържал потната секреция. Диетоложката обяснила на Маринов, че успява с пиене на отварата да укроти дори горещите вълни и потенето при дами в климактериум. И че и при Весковото потене със сигурност роля играе лабилна нервно-вегетативна система.

В диетата на Маринов ще бъде включена и рецепта на прочутия народен лечител Петър Димков. Сутрин, обед и вечер 10 минути преди хранене той ще пие по около 100 мл отвара от следната смес: 5 ореха, счукани с ядките и черупките, и по две супени лъжици корени от коприва и очистен овес. Всичко това се вари 15 минути, след което се добавят 2 супени лъжици от друга смес: по 50 г борови връхчета, исландски лишей, листа от бяла черница, спирея и росопас плюс сок от половин лимон. Вари се отново 15 минути и като изстине, се прецежда.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !