Джоко Росич завеща апартамента и вилата на дъщеря си

06.03.2014 10:30 | Видян 2893 пъти

Джоко Росич завеща апартамента и вилата на дъщеря си

Джоко Росич е завещал апартамента си в София на единствената си дъщеря Ирина, научи в. „Всеки ден". Кино легендата си отиде от рак на 21 февруари дни преди на отпразнува 82 години. Актьорът не бе богат или много имотен. Заедно със съпругата му Лиляна, която вече също е покойник, имаха най-обикновен тристаен апартамент до пазара „Ситняково", както и вила с малък двор в китното село Бойковец, близо до Етрополе. Джоко и Лиляна нямат общи деца. Двамата имат по едно дете от първите си бракове. Той - дъщеря Ирина, а съпругата му - син.

Иначе Джоко и Лиляна имат общо четирима внуци. Усещайки края си, Джоко е издиктувал в болницата завещанието си на свой близък познат, както и на собственика на любимото му заведение на пазара „Ситняково" и негов добър приятел - Илия Илиев - Илко. Макар че говорел едва-едва и вече не можел да ходи и да пише, Росич успял да узакони с подпис последната си воля. А тя била детето му Ирина, която от години живее и работи в Канада, да вземе дома му в столицата. Той обаче писмено я посъветвал да прехвърли апартамента на двете му внучки, които са дъщери на доведения му син, умрял преди време по нелеп начин - като се задавил с баничка.

Джоко обаче твърдо оставя на дъщеря си и на нейното семейство в Канада любимата си вила в Бойковец, където актьорът прекарваше по няколко месеца през пролетта и лятото през последните 10 години. Оказало се, че Джоко загубил нотариалния акт за селската си къща, та сега неговият приятел Илко се занимавал с уреждането на имотните дела.

Росич пожелал брат му Люпко, който дойде от Сърбия, за да го погребе, да отнесе там част от многобройните му кино награди. Роденият в Сърбия актьор бе носител на престижни призове от цял свят и най-вече от България, Унгария и Сърбия. Богатата колекция от ножове и оръжия на каубоя на родното кино ще бъде поделена между брат му, дъщеря му и внуците.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Няма коментари към тази новина !