Симеон-Хасан бил отличник в училище

20.02.2014 13:15 | Видян 1736 пъти

Симеон-Хасан бил отличник в училище

Внукът на Симеон Сакскобургготски - Симеон-Хасан, е пълен отличник в Мароко, научи „Всеки ден". Макар все още да не получава оценки, защото е едва в първи клас, момчето се развивало много добре и уроците му се удавали. Внучето на царя преди това бе в предучилищната група на френския лицей в мароканската столица Рабат.

Симеон-Хасан най обичал географията и историята. От съвсем малък той е откърмен със семейни разкази за прочутия си царски род, както и за презокеанските пътешествия на татко си испанския мореплавател Китин Муньос. Извън училище царският внук обичал да играе с приятелчетата си на войници.

Той бил насърчаван в това отношение пак от баща си, който е бивш офицер от елитните части на испанската армия. Освен това подобно на майка си княгиня Калина той язди кон, плува отлично и кара ски като дядо си и родителите си.

Малкият говори и пет езика - български, испански, английски, френски и арабски. Симеон-Хасан ще навърши 7 годинки на 14 март тази година. Когато стана на 4, той официално бе удостоен с княжеска титла, каквато се полага на всички синове и внуци на цар Симеон II. Едва наскоро обаче детето разбрало, че е княз и какво всъщност означава това.

Иначе момченцето, което като дядо си Симеон и прадядо си цар Борис III е родено в София, вече знаело много неща за известните си предци, управлявали България. Неслучайно най-малкото царско внуче носи името на последния български владетел и на предишния крал на Мароко, с когото благородническата фамилия поддържа приятелски отношения от години.

Все още не е ясно дали Симеон и съпругата му Маргарита ще пътуват за Мароко за рождения ден на внука, или пък семейството ще дойде тук, тъй като празникът се пада в петък и е възможно да гостуват за уикенда. Царят обаче вече приготвил стилен исторически подарък на най-малкия си внук - албум със семейни снимки на неговите дядовци царе - Фердинанд и Борис III. Според запознати това било семейна традиция - на внуците да се подаряват такива албуми, които разказват нагледно родовата история.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !