Кустурица опитоми дивата балканска душа

10.02.2014 09:45 | Видян 1518 пъти

Кустурица опитоми дивата балканска душа

С изпълнението на песента към филма "Upside down" и много шеги започна световното турне на босненския режисьор Емир Кустурица и The No Smoking Orchestra.  "Хей, знаете ли английски? Все пак България е част от ЕС, или може би предпочитате да говоря на руски", бе само един от закачливите въпроси на режисьора, който през цялото време не спираше да проявява чувството си хумор и да разказва смешни истории.

"Майсторите на глобалната поразия", както групата се определя, накараха пълната зала 1 на НДК да приглася: "Fuck you MTV!", а песента към филма "Черна котка, бял котарак" предизвика истински фурор сред събралите се, съобщи БГнес.

Публиката имаше възможността да чуе единствените по рода си балкански ритми, които The No Smoking Orchestra умело съчета с класическа музика и джаз, а по този начин музикантите заразиха с потресаващата си енергия, радост и свобода.

По време на концерта Кустурица слезе от сцената, за да потърси най-красивите и млади жени, защото според него в България не е трудно да се намерят такива. След това ги покани на подиума, а младите дами танцуваха под ритмите на The No Smoking Orchestra.

Емир Кустурица вдигна залата на крака с изпълнението на песните от най-забележителните си филми като "Циганско време" и "Ъндърграунд", а под звуците на изпълнението "Когато животът беше чудо" режисьорът и музикант показа добра физическа форма, като за целта подскачаше и правеше лицеви опори.

Емир Кустурица е босненски режисьор, роден на 24 ноември 1954 г. в Сараево. Още като ученик в средното училище снима късометражни филми, за които е награждаван. Завършва филмова режисура в известната Филмова академия в Прага (FAMU). Носител е на много престижни световни награди, между които с филма "Ъндърграунд" (Underground) - втора Златна палма на Филмовия фестивал в Кан, романтичната комедия за живота на ромите "Черна котка, бял котарак" (Crna mačka beli mačor), за която получава Сребърен лъв на фестивала във Венеция и мн. др. Първият филм на Кустурица на английски език е "Аризонска мечта" (Arizona Dream) с Фей Дънауей, Джони Деп и Джери Луис в главните роли. Филмът е награден със Сребърна мечка и Специалната награда на журито на Филмовия фестивал в Берлин през 1993 г.

Източник и снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Няма коментари към тази новина !