Лауреати на най-големите световни кинофестивали влизат в програмата на София Филм Фест

28.01.2014 15:30 | Видян 1114 пъти

Лауреати на най-големите световни кинофестивали влизат в програмата на София Филм Фест

Рубриката "Големите награди" на София Филм Фест по традиция представя филмови заглавия, носители на наградите за най-добър филм от престижни международни филмови форуми през изтеклата година. И тази година в нея попадат лауреати от Международния кинофестивал в Берлин, Лондонския кинофестивал, от фестивала в Карлови Вари и др.

Сред акцентите в рубриката е румънският филм "Позиция на дете" ("Child's Pose”/"Pozitia copilului”) на режисьора Калин Петер Нетцер, който триумфира с най-голямото отличие на 63-ия международен кинофестивал в Берлин и ще бъде представен. Носителят на Златна мечка е психологическа семейна драма, пресъздаваща дълбокия конфликт между майка и син. Майчината любов на Корнелия е почти маниакална, докато синът й - Барбу, по всякакви начини се опитва да скъса задушаващата го връзка с нея, което води до жестоки скандали и обиди.

Главната роля във филма изпълнява румънската актриса с дългогодишна кариера в киното Луминита Георгиу. Изключително силният сценарий е написан от самия режисьор с помощта на най-известния румънски сценарист от по-младото поколение Разван Радулеску ("Стока и пари” – 1999, "Смъртта на господин Лазареску” - 2005, "4 месеца, 3 седмици и 2 дни” – 2007, "Подслон” - 2010, режисьор Драгомир Шолев).

Източник: btvnews.bg

Снимка: СФФ

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Няма коментари към тази новина !