Бийтълс получиха почетна Грами

27.01.2014 15:40 | Видян 2042 пъти

Бийтълс получиха почетна Грами

Снощи  в Лос Анджелис се проведе 56-тата церемония по раздаване на наградите „Грами". Събитието бе белязано от присъствието на много световни знаменитости.

Сред наградените бяха Ринго Стар от „Бийтълс" и Крис Кристоферсън, които взеха награди за цялостно творчество. На връчването бяха Йоко Оно и Оливия Харисън - вдовиците на починалите музиканти Джон Ленън и Джордж Харисън. Те взеха награди за творчество на своите съпрузи.

Награди за изключителен принос получиха и рок фотографът Джим Маршал, продуцентът Рик Хол и филмовият композитор Енио Мориконе.

Големите победители на вечерта бяха френския електронен дует "Дафт пънк". Те взеха награда за "Запис на годината" за песента Get Lucky, която се въртя в тв и радио ефира и у нас цяло лято. Французите взеха и награда за албум на годината - за Random Access Memories, както и за дует на годината.

На предварителната церемония "Дафт пънк" беше удостоен и за най-добър танцувален или електронен албум и за най-добър дизайн на неокласически албум.

Royals на новозенландката Лорд спечели "Грами" за най-добра песен на годината. Фаръл Уилямс взе златно грамофонче за най-добър продуцент на годината.

Изпълнителят Джъстин Тимбърлейк получи две награди - за най-добро видео (Suit and Tie) и за Ар енд би песен за композицията Pusher Love Girl.

Алиша Кийс победи в категорията най-добър Ар енд би албум за Girl On Fire, а Риана получи "Грами" за най-добър съвременен Ар енд би албум - Unapologetic.

За най-добро рок изпълнение бе призната композицията Radioactive на "Имеджин дрегънс".

"Грами" е равносилно на кинонаградата "Оскар". Отличието се дава само на хора, които имат сериозни музикални постижения и на такива,  които през годините са доказали своя професионализъм.
 

Снимка: .NET

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !