Гал Сасон: 2014 ще е годината на свободата

06.01.2014 11:41 | Видян 6158 пъти | Гласували 2

Гал Сасон: 2014 ще е годината на свободата

Гал Сасон – световноизвестният кабалист и астролог с български корени, който предрече протестите, отново гостува у нас. Какво да очакваме в България в годината на Коня? Ще има ли Българска революция? На какво се дължи песимистичната нагласа на хората у нас? Каква карма сме натрупали през 2013-а и какви са възможностите за корекция? На тези въпроси отговаря Гал Сасон в интервю за предаването  ”Денят отблизо”  по БНТ.

Гал, точно на прага на 2014-а – годината на Коня, какво можете да ни кажете за Новата година?

Мисля, че китайският символизъм с коня е много подходящ за следващата година, защото се счита, че ще е година на свободата. През 2012-а и 2013-а се чувствахме по-ограничени. През 2014-а и дори през 2015-а наблюдаваме много интересно нещо в небето, което се нарича Големият кръст и което всъщност засяга доста България, защото тя има този кръст. Това напрежение е точно в асцендента – това означава лидерството. Има го и в противоположния му край, който са връзките, партньорството. Това също засяга и справедливостта. Но също е време и за излекуване.

Вие сте астрологът, който предрече протестите тук, а това е събитието, което маркира 2013-а година. Какво ще стане в крайна сметка? Каква е прогнозата ви?

Изглежда, че ще продължи. Кръстът, за който споменах, активира Плутон, който е планетата на трансформацията, и Уран, който представлява бунта. Погледнете къде се разполага България, това, което става в Украйна – точно над вас, а ако се спуснете надолу, ще стигнете Египет. И така, цялата тази част от света образува линия, нещо като разломна линия, земетресения, които стават на енергийно ниво. Мисля, че България е повлияна от всичко това, но в много чувствителна точка. Ако погледнете това, което се нарича прогресивен хороскоп на България, Луната, която олицетворява хората, се е преместила в дома на кариерата. Това е рядка възможност – веднъж на 30 години, хората да поемат контрол над управлението на страната. Мисля, че ако управляващите послушат хората, може да има много промени тази година. И понеже конят ускорява всичко, това значи, че тази промяна може да се случи много бързо.

Това значи, че в крайна сметка правителството ще остави хората да случат нещата, както те искат? Или не точно?

Мисля, че астрологията е нещо като брак между съдбата и свободната воля. И мисля, че на България й е предопределено да мине през голяма промяна. Има една планета в астрологията, която представлява трансформацията, това е Плутон – властелинът на подземния свят. И веднъж на всеки 250 години Плутон застава на върха на асцендента на България – това се случва сега, започна още през 2013-а. През юни имаше голям скок, защото в картата на България Юпитер докосваше Марс, а Марс олицетворява гнева, войната – Марс е богът на войната. Юпитер е добра планета – планетата на справедливостта. Още тогава, през юни, нещо подтикна България за да се задвижи. Всичко това, което става сега в България, се случва веднъж на 200 години, което е много, много рядко. Последният път, когато планетите са били разположени така, е било времето на Френската революция, Американската революция. И така, може би това, което очакваме сега, е Българската революция. Нещо, което няма задължително да накара хората да избягат оттук, може би дори ще се върнат обратно в България.

Знаете за бежанците от Сирия, които сега търсят подслон у нас. Тази ситуация ме накара да се замисля за справедливостта като цяло. Казват, че в природата няма справедливост, хранителната верига е пример за това. Какво мислите за това?

Вземете идеята за морал – тя е човешко понятие. Добро и лошо е човешки начин да се възприемат нещата. Ако питате тигъра дали е лош, защото яде антилопата – не мисля, че той би се възприел като лош. Такава му е природата. Има една история за скорпион, който паднал във водата и един йоги се опитал да го измъкне, за да го спаси. Скорпионът го ужилил. Същото нещо се случило няколко пъти подред – отново и отново. Един от учениците го попитал: “Защо го спасяваш, като той всеки път те хапе?”. И той отвърнал: “Природата на скорпиона е да ме хапе.”. А природата на йогито е да помага, дори и да го ужилят. И така, аз мисля, че в самата природа няма неща като морал, справедливост – просто енергията се държи така, както е предвидено да се държи. Не може да обвиняваш зимата, че е студена или лятото, че е горещо.

И мисля, че това, което става с вас в момента – България се отваря за бежанците – това ще донесе добра карма, защото България не е Щатите или Германия, които са богати страни и могат да си го позволят. Ако човек не може да си го позволи, а в същото време помага, нивото на карма се вдига много нависоко. Мисля, че това, което България прави, е да създава запас, да трупа точки добра карма и ако продължавате в същия дух, това ще се трансформира в карма за пари, карма за здраве, за творчество. Ще видите хора, които се интересуват да купят имот в България – ей така, сякаш от нищото. Или може би ще се направи важно откритие в България и много хора ще забогатеят.

Демонстрациите тук говорят за постоянство. Сякаш българите са били ученици на Далай Лама, Мартин Лутър Кинг или на Ганди. Това е начинът, по който се правят революции – с постоянство, издръжливост. Интересно е, че тези две качества са присъщи на Козирога, а България е с асцендент Козирог и с Луна в Козирог. България е зодия Телец, а Телецът е стабилен и упорит, в крайна сметка постига целите си, дори това да отнеме 100 години.



продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !