Пенка си купува диплома?

04.01.2014 09:00 | Видян 1511 пъти

 Пенка си купува диплома?

Циганката Пенка Георгиева смята да завърши образованието си не със знания, а с пари. Амбициозната „карибка" е решила твърдо да вземе тапия за 8-ми клас. За целта обаче първо й трябва за 4-ти. За да вземе мечтаната диплома, тя се втурнала да раздава рушвети, но резултатите се разминали с очакванията й, пише vsekiden.com.

„Дадох на даскалите пари, за да се почерпят, те ги взеха, но нищо не ми дадоха в замяна - само една хвърчаща бележка!", оплака се циганката. Рушветите очевидно й се струват единствения начин да завърши 4-ти клас. Защото сега тя обмисля да се върне при учителите, на които пробутала подкупа, и да им даде още пари с надеждата, че този път нещата ще потръгнат.

Докъде ще стигне одисеята с образованието на Пенка и колко ще пръсне тя, докато вземе диплома за 8-ми клас, засега е въпрос с повишена трудност. На „карибката" обаче и през ум не й минава да действа по стандартния начин и да залегне над уроците, за да изкара изпитите. Тя смята, че учебниците са пълни с глупости, които не си струва да се учат. Затова предпочита да си плати и да не се товари излишно.

Единствената цел, заради която Пенка иска да вземе диплома за основно образование, е да вземе шофьорска книжка. След участието си в „Биг Брадър" обаче тя се свързала с „принц" Ангел Рашков и заедно с него замисляла да развива благотворителност из ромските махали. Смятала, че като се образова, ще има по-голям авторитет сред хората от своя етнос.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Няма коментари към тази новина !