Десети Фанта денс фестивал през май 2014

27.12.2013 11:30 | Видян 1619 пъти

Десети Фанта денс фестивал през май 2014

Международният танцов фестивал FANTA Dance Festival празнува десетото си издание с едни от най-горещите имена от световния подиум. Експлозивната танцова формация TROPICAL GEM, принцът на салсата JOHNNY VAZQUEZ и световните шампиони по Boogie Woogie и кралете на Lindy Hop – WILLIAM MAUVAIS & MAEVA TRUNTZER са сред звездите на FANTA Dance Festival 2014

Промо цена от 66 лв. за фестивален пропуск до 15 януари

Четиридневна фиеста с най-добрите танцови артисти и инструктори и спиращи дъха спектакли обещават организаторите от Fest Team за юбилейното, десето поред, издание на най-горещия денс фестивал на Балканите – FANTA Dance Festival. Фестивалът ще се случи от 8 до 12 май, а програмата по традиция включва състезания, танцови уроци по различни стилове и за всякакви нива, зрелищни представления и, разбира се, шеметни партита до ранни зори. Специално за най-големите фенове на фестивала организаторите пускат в продажба новогодишен промо фестивален пас на цена от 66 лв., даващ достъп до цялата програма на фестивала. Офертата е валидна до 15 януари, а билетите се продават в мрежата на Ticketpro, онлайн на.ticketpro.bg, на сайта на фестивала – fantafiesta.bg, както и във всички школи по салса в София и страната.

По случай десетия юбилея по покана на FANTA Dance Festival в страната пристигат едни от най-горещите имена от световния танцов подиум. Няма как да не сте чували за танцовата формация TROPICAL GEM – една от най-любимите, експлозивни и аплодирани компании, чиито спектакли се отличават с оригиналност, енергичност, прецизност и перфектност във всеки детайл. TROPICAL GEM гастролират на най-големите международни денс конгреси и са носители на множество престижни награди.

Формацията се радва на  изключително висок международен престиж и несъмнено са сред компаниите, оставили дълбока следа в историята на латино танците. Влиянието им сред танцовите среди също е завидно. Това се дължи на характерния им личен стил, чиито автори са основатели на формацията – Рафаел Гонзалес и Фернандо Соса. Участието на TROPICAL GEM в FANTA Dance Festival ще се състои в представяне на новата им шоу програма, в която участие ще вземат всичките 8 члена на формацията. Освен това изключителният Фернандо Соса ще проведе няколко танцови ателиета, включващи  все по атрактивния напоследък регетон.

WILLIAM MAUVAIS & MAEVA TRUNTZER вече плениха фенове на Boogie Woogie и Lindy Hop в България тази година с участието си на FANTA Dance Festival 2013. През 2014-а те отново ще бъдат гости на фестивала, за да представят новите си хореографии. Освен това ще проведат и танцови ателиета, в които могат да се включат всички почитатели на суинга.

Уилям и Маева се запознават на състезание, когато са едва на 14. Страстта им по стила Boogie Woogie им донася 4 купи от световни танцови шампионата. Освен него, дуото обожава и Lindy Hop и тенденцията през последните месеци сочи, че няма състезание на което да му се е „разминало“.

„Принцът на салсата“ JOHNNY VAZQUEZ, титла, присъдена му лично от самия крал на салсата Еди Торес, е също сред съзвездието от танцови артисти, което ще озари София от 8 до 12 май. Заедно с братята си Франсиско и Луис Васкес, Джони създава т.нар. „LA“ стил салса, който в момента е един от най-популярните социални танци в света. Освен прекрасен танцьор и инструктор, Джони е истински пионер в салса индустрията. Той е сред „виновниците“ за масовото популяризиране на стила в световен мащаб.

Джони  се откроява със своята прецизност, чисти движения, бързина, оригинални хореографии и, разбира се, неустоима харизматичност. Всичко това му донася три последователни титли от Световния салса шампионат – рекорд, който все още никой не успява да счупи!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !