След 7 години шоколадът изчезва

25.12.2013 12:00 | Видян 1932 пъти

След 7 години шоколадът изчезва


Шоколадът изчезва след около 7 години, гръмна в. ''Мирър''. Причината е дефицитът на какао, алармира водещият експерт от бранша Ангъс Кенеди.

Недостигът на ценната суровина ще принуди индустрията след 2020г. да произвежда сладките блокчета от палмово масло и куп други растителни мазнини заместители, гарнирани със стафиди и нуга за по-добър вкус.

''Опитах от шоколада на бъдещето той няма общо с този, който познаваме и обичаме'' казва Кенеди, който е главен редактор на специализираното британско списание ''Кенедис кънфекшън'', диктуващо модните тенденции в шоколада.
По думите му блокчетата заместители на шоколада са много по-сладки, защото са с повече захар, чиято цена е ниска. С нея трябва да се компенсира и използването на все по-малко какао, което заедно с какаовото масло е най-скъпата съставка на продукта.

Какаовите посеви намаляват, защото са заместени от много по-печелившите каучукови плантации. Основната култура необходима за производството на качествен шоколад, изчезва толкова бързо, че е възможно да не остане нищо от нея до 2020г.

Според Кенеди бъдещият шоколад ще тежи не повече от 50 грама и ще е с по-необикновен дизайн, за да привлича купувачите.

Лошите новина за какаовите култури накараха неколцина сериозни икономически блогъри от Острова да призовават сънародниците си да купуват повече шоколад, ако не искат да останат без любимата си компенсация за климата в Обединеното кралство.

Източник: Вестник ''Телеграф''

Снимка: Facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !