Бербатов белязан от баща в затвора

06.09.2008 09:00 | Видян 20053 пъти | Гласували 2

Бербатов белязан от баща в затвора

Мениджърът на Тотнъм Хуан ДеРамос заяви, че Димитър Бербатов имал проблеми с психиката. Ние, разбира се, сме на страната на нашето момче и не споделяме подобни задълбавания в душата на човека. Но трябва да признаем, че нервите на Митко от време на време не издържат. Макар по принцип да е сдържан и възпитан, понякога звездата проявява буйния си нрав. И сам признава, че има тежък водолейски характер.
А дали причината за изблиците не се корени в детските му години, където психолозите обикновено търсят корена на злото и проблемите?

Мнозина твърдят, че футболистът се бил разболял от звездомания и смятал, че всичко му е позволено. Затова и се държал странно на моменти, което подробно описват и медиите в Англия, които отбелязват всяка смяна в настроението на Дими. Но има и една друга теория и тя е свързана с първите седем години.
Настоящият милионер е имал трудно детство. Жестока травма върху неговата психика нанася драмата с баща му. В началото на 80-те години Иван Бербатов влиза в
затвора. Това бе оповестено преди време в медиите. Съден бил за изнасилване на норвежка туристка. Жената подава жалба, че е била принудена да прави любов от няколко футболисти. Сред тях личало името на бащата на Бербо, който по това време се състезавал за благоевградския Пирин. Със съотборниците му обичали да се виждат на по чашка след тренировка  в Благоевград. При един от запоите станала фаталната случка.
Иван и останалите се кълнат, че не са осъществявали насилствени действия, а всичко е станало доброволно. Въпреки клетвите обаче не отървават пандиза. А дали са невинни или не, само те си знаят, а ние не се наемаме да отсъдим.

Факт е, че върху бъдещата голяма звезда е лепнато петно. Затова не е чудно, че когато кариерата на Бербо тръгва стремглаво нагоре, той упорито крие всичко свързано с баща си, а споменава само своята фина и красива майка Маргарита – днес виден деец на ГЕРБ. Бербатова е жена, която обожава да й се обръща внимание. Ходи по светски партита, не се притеснява да дава интервюта и дали заради някоя скъпа нова дрешка или заради интересно изказване, винаги попада под светлините на прожекторите.

На немалко събития бившата медицинска сестра  придружава сина си. По едно време даже се явява нещо като говорител на Митко. Медиите я търсят по всякакви въпроси, свързани с футболиста. Когато стане въпрос за мъжа й обаче предпочита да не коментира много-много.
Говори се, че и в момента Маргарита и Иван не били в най-добри отношения. Дали заради страстта на лютия македонец към чашката или заради хай-славата на благоевградската гранд дама, но на двамата им е трудно е делят един покрив.

Митко е в добри отношения и с двамата, но при всеки конфликт заставал на страната на майка си, разказват техни близки. Същото се отнася и за брат му Асен, който вдигна пищна сватба през миналата година.
Нападателят на Тотнъм предпочитал да се чува с Маргото и да й дава кураж. За таткото много-много не му пукало.
Въпреки че именно Иван е човекът, който дава път на сина си към големия футбол. Приятелството му с Димитър Пенев било една от причините тогавашният бледен юноша от Пирин да се озове с ЦСКА. Нататък пътят е ясен – Леверкузен, финал на Шампионската лига, много голове за България, Тотнъм и Манчестър Юнайтед….

Изглежда като приказка, но първите стъпки са трудни. Когато идва в София, Митко няма никакви пари. Дели мизерна квартира с няколко съотборници. Половината от парите за наема ги дава баща му, тъй като той не може да си позволи да плаща цялата сума.
Така че Бербо трябва да е изключително благодарен на баща си за това, което е в момента. Дали обаче Иван е направил някой гаф след това или плаща за стари грехове, та сега Митко да го поставя на заден план? Или логично любовта към майката е по-силна?
Със сигурност на Митко и Асен не им е лесно, тъй като са между чука и наковалнята, тоест между двамата си родители, които като два остри камъка не мелят брашно заедно. Кой крив, кой прав, не можем да съдим. Но явно травмите от миналото остават завинаги. Дори и при звезди от ранга на Димитър Бербатов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !