Въргала се стопи

16.10.2013 11:15 | Видян 1595 пъти

Въргала се стопи

Четири месеца след като клапата на „Шменти капели” щракна, Влади Въргала изглежда като ухилена закачалка за сакото си. Интензивният график на работа и търчането с два камиона реквизит и 200 души масовка между София, Русе, Плана планина, Луковит и с. Сеславци са го вталили с повече от 15 кг.

„Сега съм 62 кг – мечтаното тегло за всяка мацка. Перфектната разфасовка! Не си спомням от лятото насам да съм спал повече от 4 часа на нощ. Снимките, навъртяните километри и монтажът ми отнемаха по 19 часа на ден”, каза за Монитор Въргала.

Сериалът, чиято премиера е тази събота в праймтайма на TV7, е увертюра към едноименния филм от 2011 г. Сюжетът проследява хитруването на дребно с глобални последствия, но в периода на царска България. Гонки между партизани и жандармеристи, флирт между висши руски офицери и компаньонки с вариететни шалове в елитен столичен хотел и формула за лечение на анален обрив след бърсане с овча вълна са част от забавните моменти в пилотния епизод, прожектиран в аванс за журналисти завчера.

Черно-бялата картина, саундтракът с хитове на Аспарух Лешников и специфичният изказ от онова време носят усещането за екранен хибрид между „На всеки километър” и „Оркестър без име”. „Филмът ни няма жанр, но има характер. Можех да събера суперсмешни моменти още в първия епизод, но нарочно го направих тежък емоционално.

Който остане с нас след пилота, той е нашият приятел. Обещал съм си да не близна алкохол до финала, защото първият сезон още не е завършен”, каза Въргала, който освен режисьор е и сценарист на поредицата. Предпремиерата на „Шменти капели” бе уважена от по-голямата част от звездите си, сред които Латинка Петрова, Емил Емилов, Филип Трифонов, Ася Йочева от бившия поп дует „Ел Ей”.
 
Снимка: Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !