Как Банев погреба боновете на пенсионерите в Холандска мечта

14.10.2013 10:45 | Видян 3289 пъти | Гласували 2

Как Банев погреба боновете на пенсионерите в Холандска мечта

Кой не знае Николай Банев, кой не е СЛУШАЛ за него? Неговата олигархична история е като сбит преразказ на всичко, което ни се случи за четвърт век и обяснява защо днес народът беднува, а бившите комсомолци ни дразнят по телевизията с имения за милиони.

Ето приказката накратко: „Имало едно време колеги в ЦК на ДКМС с имената Николай Банев и Красимир Премянов. Когато Партията – майка се върнала на власт при демокрацията, единият станал бизнесмен, а другият - крупен политик. Партията решила да даде икономиката на страната на свои момчета и измислила т.нар. масова приватизация.

С тв реклама за стотина хиляди долара и някое друго кило олио и брашно, холдингът на бизнесмена успял да убеди десетки хиляди пенсионери, подкрепящи партията, че в „нейния” приватизационен фонд техните бонове ще бъдат най-правилно инвестирани. С техните точки са взети съвсем реално гиганти на социндустрията и перли на туризма. Днес от първите няма и помен – които не са разпарчетосани за старо желязо, са удавени в дългове, а вторите кретат. А стопанинът им

гордо показва кичозната си къща в полите на Витоша, парадира с частни самолети

 Междувременно, както изненадващо се разбра от съда, АКБ Форес се е превърнал в холандска офшорка.  Значи пенсионерите, на които се обещаваха достойни старини и добри доходи срещу поверените от тях приватизационни бонове са обречени да тънат в мизерия. Ето как разказаха юридическата част от историята колегите от сайта Афера:

„Казват, че като наказателен съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд е прототип на съдия Стоева от Седем часа разлика. Само че прототипът е много бледен и постен. В публичното пространство част от новините са, че съдия Ченалова е оправдала Илиян Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров пред дискотека Соло – осъден на доживотен затвор на втора истанция; постановила съмнителен арест на Алексей Петров по делото Октопод; любителка /според засечените СРС/ на кошници с плодове, като при липса на плодове иска повторна доставка;

обвиняема в Македония по дело за 2.5 млн. долара и т.н.

Родна българска магистратка, добре позната на етичната комисия при Висшия съдебен съвет, но все още минаваща между капките.

Сега вече съдия Ченалова е в търговското отделение на Софийски градски съд.
Търговско дело № 455/2013г. по описа на СГС- несъстоятелност.

От справка в електронната система направена на 20.06.2013г. с се установява, че делото е образувано на 30.01.2013 г. по молба на Хънтли оувърсийз трейдинг корпорейшън АД Панама срещу първи ответник Холандска мечта АС- ЕИК 1230370889, с предишно название Финансов Индустриален комплекс АКБ Форес, и втори ответник Виктория еър ВМ ООД ЕИК 160122390, правоприемник на Бизнес Еър ЕООД.

По делото, на основание определение от 14.06.2013г., е издадена обезпечителна заповед на Хънтли оувърсийз трейдинг корпорейшън АД Панама, представлявано от Цветан Иванов Расоков, за спиране на изп. дело № 201380104000063 от 2013 г. на ЧСИ Трифон Димитров с рег. № 801 и район на действие БОС, по което се продава имот на Хелио тур с АД.

Само че „Хелио тур с” АД, видно от направената справка, не фигурира и не е вписано като ответник по делото. Как тогава е издадена обезпечителна заповед по търговско дело срещу Дружество, което не е страна по делото може да обясни само съдия Ченалова.

Ако може да обясни и още един дребен факт.
Исковата молба по търговското дело е подадена на 25.01.2013г., делото е образувано на 30.01.2013г. Изпълнителното дело е образувано един месец по късно – как тогава номерът на изпълнителното дело се е появил в исковата молба. Не е за разглеждане това търговско дело, кой знае какво може да излезе още.

На 27.06.2013 г. е подадена въззивна жалба срещу определението за спиране на изпълнителното дело, която в тридневен срок трябва да се изпрати на Софийския апелативен съд. Разбира се още не е изпратена. Изпратена е жалба директно до САС, който я изпраща на СГС за комплектоване – молбата не се връща обратно за разглеждане от втора инстанция. Никой не може да задължи съдия Ченалова да спазва законните срокове.

Работи ли съдия Ченалова в интерес на олигарха Николай Банев?


Или по точно в интерес на семейство Николай и Евгения Баневи, защото Евгения Банева е изпълнителен директор на Хелио тур с АД и те имат интерес в едно дело по несъстоятелност да блокират кредиторите на „Хелио тур с” АД при събиране на вземанията си?

А кредиторите са много – частници, НАП, общински вземания, Агенция за следприватизационен контрол и т.н. Целта е обявяването на Хелио тур с АД в несъстоятелност и спиране на плащания на задължения с години, спиране насочване на изпълненията към недвижимите имоти – обичаен ход на олигарха Николай Банев изпитан в други негови фирми – Елма Троян / където и Хънтли оувърсийз трейдинг корпорейшън АД Панама е собственик/, Полимери Девня и др. Представените писмени доказателства по търговското дело са изготвени във фирми собственост на Николай и Евгения Баневи.

Според справките в търговският регистър Хънтли оувърсийз трейдинг корпорейшън АД Панама е собственик на Болата турист ЕООД ЕИК 124544680, управител Петър Върбанов и адрес В. с. Русалка- Каварна. Болата турист е в управителния съвет на Хелио тур с АД, заедно с Николай и Евгения Баневи. Николай и Евгения Баневи също са собственици на Финансов Индустриален комплекс АКБ Форес сега Холандска мечта АС- първия ответник по делото. Ваканционно селище Русалка, където е адресът на фирмата на ищеца Болата турист също е собственост на Николай и Евгения Баневи чрез АКБ КОРПОРАЦИЯ и РУСАЛКА ТУР. Николай и Евгения Баневи са и в управителния и надзорен съвет на несъществуващият трети ответник Хелио тур с АД. Николай Банев е 50% собственик на Бизнес еър сега Виктория еър ВМ ООД- втория ответник по делото. Интересно е

Цветан Иванов Расоков – първи братовчед на Банев „съди” роднината

като се явява представител на Хънтли оувърсийз трейдинг корпорейшън АД Панама. Дали той знае, че от негово име се води това дело за несъстоятелност и той ли е подписал всички документи по делото, но това е въпрос за прокурори? На 12.06.2013г. офшорката се представлява от нов пълномощник - юрист на Евгения Банева.

Друг факт – според електронният регистър на СГС до 22.03.2013г. делото се е движело според законовите изисквания. На 22.03.2013 са дадени указания за изпълнение в 14-дневен срок и делото е оставено без движение. Указанията не са изпълнени в продължение на почти три месеца и вместо делото да бъде прекратено след изтичането на указания 14 - дневен срок, на 06.06.2013г. отново се удължава срокът, а на 14.06.2013г. се издава въпросната обезпечителна заповед.
Наистина тези електронни регистри много „пречат”. А защо документите по търговско дело не могат да се отворят никой не знае.

А най - интересното от всичко е, че няма началство над съдия Ченалова, което да я задължи да спазва законите – нито председателят на Софийския градски съд, нито председателят на Софийския апелативен съд.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

НиЛо лъсна чисто гола след раждането

Николета Лозанова отново привлече вниманието с...

Разкриха причината за смъртта на...

Shifty Shellshock, фронтменът на Crazy Town, почина от...

Няма коментари към тази новина !