Оскверниха звезда на Джон Ленън на Алеята на славата в Холивуд

09.10.2013 16:00 | Видян 1747 пъти

Оскверниха звезда на Джон Ленън на Алеята на славата в Холивуд

Вандали са осквернили звездата на Джон Ленън на Алеята на славата в Холивуд в навечерието на рождения ден на музиканта от "Бийтълс", предаде ИТАР-ТАСС.

Днес Ленън, който бе застрелян в Ню Йорк през 1980 година, би навършил 73 години. Работници се опитват възможно най-бързо да отстранят драсканиците, рисунките "смайли" и драскотините по петолъчката от червена мозайка, за да я приведат в първоначалнияй вид. Тази вечер тук ще се съберат поклонници на Ленън, които ще запалят свещи в негова памет и ще изпълнят негови песни под акомпанимент на китара, пише btvnews.bg.

Джон Ленън е роден на 9 октомври 1940 година в пристанищния английски град Ливърпул. В училище той основава групата "Куоримен", която от 1960 година започва да се нарича "Бийтълс". След записа на първия й сингъл "Love Me Do", най-напред Великобритания, а след това и целият свят бива обхванат от "бийтълмания".

През 1969 година Джон Ленън сключва брак с Йоко Оно, като през 1971 година звездната двойка се премества да живее в САЩ. През 1975-а Джон Ленън прекрати музикалната си кариера и следващите пет години той посвети на семейството си. Ленън започна отново да твори през 1980 година, но трагичната му смърт отложи старта на новата му кариера.

Последният записан от него и Йоко албум "Milk and Honney" бе публикуван през 1984-а, 4 години след кончината му.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !