Фробс: Мадона е най- високоплатената знаменитост

27.08.2013 13:45 | Видян 1831 пъти

Фробс: Мадона е най- високоплатената знаменитост

Поп звездата Мадона е най-високоплатената знаменитост в света. Така поне изглежда класацията на списание "Форбс", публикувана днес, предаде Ройтерс, пише Dnes.bg.

"Материалното момиче" е спечелило 125 млн. долара миналата година, според оценките на списанието, най-вече благодарение на приходите от турнето MDNA, както и на продажби на облекло, парфюми и от различни инвестиции.

Със 100 млн. долара за годината и на завидната втора позиция е застанал Стивън Спилбърг, който засне "Линкълн". Всъщност не продукцията е направила режисьорът толкова богат. По-голямата част от доходите са дошли от старите ленти на автора като"Извънземното" и "Джурасик парк".

На трето място в класацията с доходи от 95 млн. долара са авторката на еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво"Е. Л. Джеймс, радио звездата Хауърд Стърн и продуцентът Саймън Кауъл.

В класацията намират място още писателят Джеймс Патерсън с 91 милиона, журналистът Глен Бек с милион по-малко и режисьорът Майкъл Бей с 82 милиона долара.

Миналогодишният рейтинг на Forbes бе оглавен от телевизионната водеща Опра Уинфри. За периода от май 2011 до същия месец на 2012 г, тя е спечелила 165 милиона долара. За тази година Опра си е дала явно почивка, защото приходите й са "едва" 77 милиона.

Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Няма коментари към тази новина !