Хиляди тръгнаха към Рупите за помена на Ванга

09.08.2013 12:45 | Видян 2612 пъти

Хиляди тръгнаха към Рупите за помена на Ванга

Стотици миряни от всички краища на страната се запътиха към Рупите, за да почетат пророчицата Ванга. За 17 години от смъртта й, на гроба й ще се бъде отслужена заупокойна литургия и панихида, пише vsekiden.com.

Управителят на манастирския комплекс Серафим Иванов информира, че към чудотворното място се стичат хора от Варна, Стара Загора и Пловдив, от София, Перник и Кюстендил. Всичко е наред с подготовката за почитането на паметта на тази велика българка. Храната ще е постна, тъй като сега е Богородичен пост.

Хиляди ще уважат годишнината от кончината на леля Ванга и ще запалят свещ на гроба й", каза той. Разбира се, на литургията се очаква да присъстват близките приятели на пророчицата Нешка Робева и художникът Светлин Русев. Тук ще е и скулпторът Емил Попов, който през 2011 г. извая паметника на Ванга за 100-годишнината от нейното рождение. На събитието ще пристигнат и руснаци, гърци и македонци.

Рупите отдавна не са обикновено място. Тук пророчицата Ванга приемаше болните и отчаяните, за да ги излекува и да им вдъхне надежда.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !