Министрите - милионери в имоти

01.08.2013 14:30 | Видян 2009 пъти

Министрите - милионери в имоти

Вицепремиерът Зинаида Златанова и министрите Иван Данов и Десислава Терзиева, които си поделиха министерство на регионалното развитие и благоустройството, са конкуренти за първото място в челната тройка на лидерите по богатство в кабинета "Орешарски". Това личи от имуществените декларации на министрите пред Сметната палата, пише Труд.

Вицепремиерът и министър по еврофондовете и правосъдието Зинаида Златанова и съпругът  притежават най-много на брой имоти - три апартамента в София, три магазина и складово помещение и още един търговски обект в столицата, два апартамента в Кюстендил, магазин във Велико Търново и къща с двор в с. Лелинци. Зинаида Златанова разполага с няколко банкови влога за 234 000 лв. и 84 хил. щатски долара.

Министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов, за когото стана известно, че е получавал преди години социални помощи във Франция, се отчита със солидни банкови влогове от 135 000 евро и 75 000 лева, като наличните му пари са 18 000 лева и 5000 евро. Наред с това архитектът притежава 3 апартамента и 2 къщи. Любопитното е, че едната от тях с площ от 300 квадрата се намира в германското градче Бернау.

Семейството на регионалния министър Десислава Терзиева също е крупен притежател на имоти, но само в България - общо 5 апартамента, 4 от които в столицата и 1 - в Перник, плюс две сгради със земи - в Невестино и в столицата, два гаража в София и урегулиран парцел от 740 квадрата в София. Три от апартаментите в столицата са получени като дарение от родителите на Терзиева, като и трите са големи - 182, 145 и 124 квадрата. Целият трудов стаж на Терзиева досега е бил в държавната администрация.

Другият вицепремиер Даниела Бобева е посочила, че семейството  притежава два апартамента в София, магазин в столицата и къща с двор в село Мало Бучино. Третият заместник на Пламен Орешарски - Цветлин Йовчев притежава апартамент, гараж и право за ползване в София, както и магазин в Плевен и къща с двор във Врабево.
Самият Пламен Орешарски се отчита с 3 апартамента в Кюстендил и 2 в София. Той има на влог 330 хил. лв.

Заможен е и заместник-министърът на отбраната Неджми Али, който има влогове за 295 262 лв., като 31 292 лв. от тях са в KBC Белгия. Разполага и с два апартамента в София и Джебел. Образователният министър Анелия Клисарова също се отчита с три апартамента във Варна, но и с ипотечен кредит за 100 000 лева, два потребителски кредита за 15 000 и 20 000 лева, кредитна карта за 20 000 лева и дялове в дружеството "100-ЯН" ЕООД.
 
Снимка: Труд

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Първи конкурс за красавици от...

Организаторите на World AI Creator Awards създадоха нова...

Футуристичен Mercedes-Benz Maybach...

Концепцията Mercedes-Benz Maybach Maybach Vision 6 EV...

Няма коментари към тази новина !