Кардам в естествена, а не в изкуствена кома

21.08.2008 13:24 | Видян 4407 пъти

Кардам в естествена, а не в изкуствена кома


Кардам се намира в естествена кома, в която е изпаднал веднага след катастрофата на 15. август, пише "24 часа". Това разкриха вчера от пресцентъра на мадридската клиника "12 октомври", където най-големият син на Симеон Сакскобургготски бе откаран след тежкия инцидент.

Досега от болницата твърдяха, че Кардам е в изкуствена кома заради тежката черепно-мозъчна травма и потрошените ръце. Последното съобщение, макар и неофициално, е намек, че състоянието на княза е много по-тежко и по-сериозно, отколкото се твърдеше от самото начало. Това на практика означава, че животът му е в опасност.

Иначе официална информация продължава да не се дава. Такава ще постъпи едва след подобряване състоянието на Кардам. Това е изрично желание на семейството му.

Същевременно стана ясно, че линейката, притекла се на помощ на Кардам веднага след катастрофата, е била обрана от нагъл крадец. Това станало в момента, в който пристигналите на местопроизшествието медици оказали помощ на Кардам и съпругата му Мириям Унгрия, съобщи вчера мадридският вестник "Ел Мундо".

Линейката пристигнала броени минути след катастрофата. Намиращите се в нея лекари и медицинска сестра от клиниката в село Ел Молар излезли да окажат помощ на пострадалите. В това време неизвестен крадец отмъкнал чантата на медсестрата, в която имало документи, неназована парична сума и мобилен телефон. Задигнат бил и мобифонът на шофьора.

Хората забелязали липсата едва след като Кардам бил откаран с хеликоптер в мадридската болница "12 октомври". Докато му помагали, те въобще не мислели за сигурността на линейката.

Кардам изобщо не си е направил труда да намали скоростта на опасния завой, където е катастрофирал. Това споделиха източници, близки до испанската Гражданска гвардия.

Разследването установило, че няма следи от спирачен път, който луксозният ягуар на княза да е оставил. Още преди няколко дни нашите източници споделиха, че Кардам летял поне със 150 км/ч при положение, че в района съществува ограничение от 100 км/ч. Превишената скорост е основната версия за катастрофата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Директна връзка от автобуса към...

Смях: Директна връзка от автобуса към метрото.

Да се тревожиш е като да изплащаш...

Да се тревожиш е като да изплащаш дълг, който всъщност...

Няма коментари към тази новина !