Ути пържи морско кюфте - 6 кила

20.08.2008 14:18 | Видян 3101 пъти | Гласували 1

Ути пържи морско кюфте - 6 кила

6-килограмово кюфте омеси и изпържи за вечеря на децата в Каварна кулинарният спец Ути Бъчваров в понеделник, пише 24 часа.

Тогава ЕКОПАК проведе в морската община концерт под мотото "Бъди модерен! Събирай разделно!"

По традиция на подобни празници в Каварна се появява и кметът кулинар Цонко Цонев. Той се включи в шоуто, като приготви специален кебап от фино филе.

"Необходимо е свинското месо да престои 5-6 часа в специална марината от зехтин, розмарин, черен пипер, сок от лимон и соев сос. След това се пастира в смес от босилек, зехтин и сол и се изпържва", открехна публиката кметът. Неговото ястие бе дегустирано от актьорите Малин Кръстев и Руслан Мъйнов. Колегата им Любо Нейков пък забърка с помощта на Ути омлет със сирене и лук.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

София става столица на италианската...

Гала вечерята „Марко Поло: Пътят на...

Грозната Бети напуска Америка след...

Победата на изборите на Доналд Тръмп над Камала Харис ще...

Няма коментари към тази новина !