Ути пържи морско кюфте - 6 кила

20.08.2008 14:18 | Видян 3233 пъти | Гласували 1

Ути пържи морско кюфте - 6 кила

6-килограмово кюфте омеси и изпържи за вечеря на децата в Каварна кулинарният спец Ути Бъчваров в понеделник, пише 24 часа.

Тогава ЕКОПАК проведе в морската община концерт под мотото "Бъди модерен! Събирай разделно!"

По традиция на подобни празници в Каварна се появява и кметът кулинар Цонко Цонев. Той се включи в шоуто, като приготви специален кебап от фино филе.

"Необходимо е свинското месо да престои 5-6 часа в специална марината от зехтин, розмарин, черен пипер, сок от лимон и соев сос. След това се пастира в смес от босилек, зехтин и сол и се изпържва", открехна публиката кметът. Неговото ястие бе дегустирано от актьорите Малин Кръстев и Руслан Мъйнов. Колегата им Любо Нейков пък забърка с помощта на Ути омлет със сирене и лук.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

БНТ почита паметта на Васил Банов

Българската национална телевизия променя програмата си в...

Билетите за концерта на Горан...

Възползвайте се сега от промоционални цени започващи от...

Няма коментари към тази новина !