Владо Карамазов пробва болида на Алонсо и Мас

09.07.2013 15:10 | Видян 1936 пъти

Владо Карамазов пробва болида на Алонсо и Мас

Представеното у нас копие на болида на Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, се радва на изключителен голям интерес сред почитателите на автомобилните спортове. До момента то е посетило София, Бургас, Пловдив и с направени повече от 2 500 снимки на пилотското място в модела, създаден от над 200 000 блокчета LEGO. Shell Grand Tour, инициативата, която представя уникалния модел, продължава на 9, 10 и 11 юли в София, а последната спирка на обиколката е във Варна на 13 и 14 юли.

Последен шанс да видят уникалния модел, почитателите на Формула 1, Ferrari и LEGO от София ще имат през следващата седмица на търговски комплекс Shell Изток на бул. "Цариградско шосе" (срещу The Mall). Те ще могат да се снимат на пилотското място в болида Ferrari 150 Italia, който е точно копие на състезателния автомобил от 2011 г. на Фернандо Алонсо и Ферипе Маса.

До момента Shell Grand Tour в София, Бургас и Пловдив беше видян от почти 18 000 гости, а повече от 450 деца нарисуваха своя любим автомобил по време на събитията в двата града. Shell Grand Tour е кулминацията на серията от инициативи на Shell за представяне на уникалната лимитирана колекция от мини-модели Ferrari, направени от блокчета LEGO.

Те могат да бъдат закупени на атрактивна цена при зареждане на минимум 15 л висококачествени горива Shell. В допълнение към количките Ferrari могат да се закупят и специални мини-фигурки LEGO пресъздаващи учен от екипа на Shell, инженер по горивата и механик от Ferrari. Дизайнерите на колекцията са изключително горди от прецизните детайли в LEGO моделите, които запазват оригиналната естетика на истинските автомобили Ferrari. В количките е вграден най-малкият механизъм за задвижване чрез издърпване назад, създаван някога от LEGO.

Проектирането му е вдъхновено от страстта за постигане на подобрена ефективност чрез авангардни технологии – основополагащи принципи при разработването на горивата Shell V-Power Nitro+. Уникалната серия мини-модели включва болида от Формула 1 Ferrari F150° Italia, легендата Ferrari 250 GT Berlinetta passo corto (SWB), "състезателите"Ferrari F40 и Ferrari 458 Italia, както и една от най-мощните коли в света Ferrari FXX. Изненадата в колекцията идва от познатия транспортен камион Scuderia Ferrari Truck – основен играч в състезателния отбор на Ferrari.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Серебренников с пола в Кан

Известният руски режисьор Серебренников се яви на среща...

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Теди Кацарова изруся: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !