Китайците бясно изкупуват големи хотели в Европа и САЩ

21.06.2013 16:30 | Видян 4120 пъти | Гласували 1

Китайците бясно изкупуват големи хотели в Европа и САЩ

Файненшъл Таймс публикува размазващ материал за китайското нашествие в хотелиерския бизнес. Тя започва с преминаването на престижния Карлайл до Сентрал Парк в Ню Йорк с целия му блясък, история и претенции към имотите на известната фамилия Ченг. Семейството бижутери от Хонконг притежават Ню Уърлд Груп. За последните 2 години тя изкупи срещу баснословните за периода на криза 800 милиона долара – нещо като 1,2 милиарда лева, 5-те най-добри от общо 18-те хотела на Групата Роузууд.

Ню Уърлд е само част от вълната китайски компании, които ударно хвърлят огромни пари в придобиване на някои от най-добрите собствености в бранша. Идеята на китайците никак не е скромна. Те направо предизвикват най-големите: ИнтерКонтинентал, Старууд и Мариот

31-годишната управляваща семейния хотелски бизнес Соня Ченг разказва: "В Азия вече има много брандове, а когато пътуват на Запад, нашите клиенти желаят да виждат и да усещат нещо ново и вълнуващо. Те са отегчени да отсядат винаги в Риц и Четирите сезона.

Моите планове са да развия американския бранд Роузууд в Европа и Азия. За китайските туристи това име хем ще бъде ново и интригуващо, хем впоследствие ще разберат за неговата историчност и кредибилност".

Както писахме в миналия брой на Гранд хотели, китайските туристи не са само най-многобройните, а вече и харчещите най-много в целия свят. Те са били 83 милиона и са развъртели невероятните 102 милиарда долара през 2012 при задграничните си разходки. Очаква се броят и парите на китайските туристи да скочат с 50% за 3 години.

В момента 64 на сто от този поток пътува предимно до Хонконг и Макао, но тепърва открива останалия свят. След 4 години Европа и Амелика вече ще имат над 50 процента от потока.
Именно по тази причина умните бизнесмени от Китай изкупуват хотели в чужбина, в които най-добре знаят как да посрещнат своите хора. Друг такъв пример е веригата Парк Груп, която е на милиардерската фамилия Лоу Кар По.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ариа пусна голи снимки

Гола до кръста и със секси панталон с ресни се пусна...

Папи Ханс призна за комплексите за...

Един от съвременните секссимволи на родната музикална...

Няма коментари към тази новина !