Бандерас: Роден съм на две преки от Пикасо

17.06.2013 09:45 | Видян 1837 пъти

Бандерас: Роден съм на две преки от Пикасо

Една от най-ярките звезди на световното кино – Антонио Бандерас , зарадва родните киномани не само с невероятното си присъствие и усмивка, но и с откриването на  на XX-то издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино. Дъждовният вторник приюти журналисти и голяма част от телевизионния ни елит в зала Мати на НДК, пише Супер 19'.

Бандерас се появи в съвсем небрежно облекло и бейзболна шапка, която не свали през цялото време. Въпреки своите 53 години и стотиците роли които е изиграл, усмивката не слизаше от неговото лице, а приятелското му отношение към присъстващите веднага стопи ледове. Пред своите фенове той заяви "Много е важно всички, които работим в киното да бъдем заедно и да бъдем обединени, защото киното преживява трудни моменти. Имаме драстична загуба на публика, има много пиратство и силна конкуренция от страна на Холивуд. Така че смятам, че ние - представителите на европейското кино, трябва да бъдем заедно в този момент".

По неговите думи професията му е трудна и отнема голяма част от времето му. "Престоят ми в България е като на всеки нормален човек. Докато подготвяхме продукцията, често излизах на импровизирани вечери с български и испански приятели и колеги. Успявах да се разхождам по улиците, дори правих джогинг. След като започнаха снимките обаче, времето се ограничи съвсем. Ставам сутрин в 5, прибирам се и лягам много уморен в 9 вечерта", каза той по отношение на престоят си в България за заснемането на продукцията Аутомата.  

Големият актьор видимо се оживи когато стана въпрос за новия филм в който ще се превъплати в ролята на Пикасо. "В началото на 2012 г. режисьорът Карлос Саура ме покани да изпълня ролята на Пабло Пикасо. Имахме известни проблеми с финансирането, но те вече са преодолени. За мен това е специален проект по много поводи. На първо място, защото аз съм роден в Малага, на две пресечки от къщата, в която е живял Пабло Пикасо. Ще се разказва не за целия живот на художника, а за един специален момент в живота му и в историята на Испания."

Бандерас задоволи любопитството на българските киномани, разкривайки неизвестни подробности от кухнята на предстоящия филм. В момент на откровение той призна, че някой ден ще му бъде много приятно да посети София заедно с жена си, просто така, без работни ангажименти. След разговорът звездата остави отпечатък от ръката си за Залата на славата в НДК, и се снима с няколко от българските си почитатели, сред които беше и синът на Катето Евро – Александър Кадиев.

автор: Владислав Христов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Няма коментари към тази новина !