Топ градски хотели

09.06.2013 09:05 | Видян 2028 пъти

Топ градски хотели

Присъствието в класацията на авторитетното и престижно списание Конде Наст е по-ценно дори от Диамантената награда - Оскарът за хотелиерството. Днес избрахте да ви представим някои от новите попълнения в хотелската листа:

Sofitel Legend Metropole, Ханой

Френският квартал на Ханой с екзотичните пазари за храна и ресторантите, предлагащи сок от бръмбъри, има своята забележителност от 1901 г. в лицето на този гранд. Посещението на Анджелина Джоли неотдавна доведе до посвещаването на италианския реснторант, решен в червилено червено, на нея. Той вече носи името на актрисата. Току-що собствениците от Софител завършиха 4-годишната реновация на хотела. Основният акцент е обслужването – толкова добро, колкото в петте звезди на Париж или Сен Тропе. Кухнята също е превъзходна – от закуската до вечерята. Стаите са просторни и комфортни. С бялата фаса с тъмно зелени капаци това е нещо като парче от Ривиерата, кацнало в мистичната страна.

Le Pavillion de la Reine, Париж

Травелър разделя парижките хотели на няколко групи: твърде големи, твърде шумни, твърде малки, твърде скъпи и с твърде груб персонал. Като изключение посочва Павилиона на кралицата, който според класиралите го на върха в листата бил като излязъл от приказка. Той има всички достойнства на по-големите хотели и цялата дискретност на по-малките. 54-те му стаи не са твърде мънички, както в доста от конкурентните хотели. Заслугата е на дизайнера Дидие Бендерли, който въвел „мъжки поглед” към имиджа на обекта –умно, комфортно и богатски направен според авторите на списанието. Подчертават каменните камини, копринените пердета, специалните тапети, изписани като писма върху дамаска, тъмните багри на интериора. Похвали заслужава и персонала. Изненада е закуската – само кроасани, кафе с мляко, конфитюри. Плюс е бляскавото спа. Няма нищо по-добро и от локацията – веселия квартал Маре.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !