"Световен театър в София" кани до 8 юни

05.06.2013 15:30 | Видян 1228 пъти

За поредна година „Световен театър в София" отваря врати до 8 юни в партньорство със Столичната община като част от Календара на културните събития и в подкрепа на кандидатурата на за Европейска столица на културата - 2019, пише vsekiden.

От 2007 г. до сега, в рамките на превърналата се в една от най-важните международни театрални платформи, в София гостуваха престижни европейски театри като Бургтеатър - Виена, „Интима театър" - Стокхолм, Театър „Буф дьо Нор" - Париж и др., припомнят от общината.

В Младежкия театър „Николай Бинев" ще бъде представена словенската постановка „Буря" по пиесата на Александър Н. Островски с режисьор Йерней Лоренци. Част от международната програма, гостуваща в София, ще е присъствието на едни от най-големите новатори на европейска сцена - британската компания „Forced Entertainment" със спектакъла „Празна история".

Последният спектакъл от програмата на „Световен театър в София" идва от Испания на 7 юни. „Завръщане" е емоционална танцова история, в която се срещат две от най-известните имена в съвременния испански танц, театър и кино - Марта Етура и Чеви Мурадай. „Завръщане" и прожекцията на „Тъмносиньопочтичерно" ще се реализират с подкрепата на Институт „Сервантес".

Всички спектакли се представят за пръв път в България и са с осигурен превод на български език. Спектаклите „Буря", „Завръщане" и „Облаци" ще бъдат придружени и със субтитри на английски език.

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Рачков се потроши до кръв в ефир

Димитър Рачков претърпя в кървав инцидент по време на...

Принц Уилям в хеликоптер с Дейвид Бекъм

Принц Уилям се присъедини към Дейвид Бекъм, за да...

Няма коментари към тази новина !