Бомбите в Бостън били в тенджери под налягане

17.04.2013 11:30 | Видян 1507 пъти

Бомбите в Бостън били в тенджери под налягане

Бомбите, които избухнаха в Бостън, САЩ, са били поставени в тенджери под налягане и са били натъпкани с болтове, сачми и метални частици, за да предизвикат възможно най-много щети, предадоха световните агенции.

Адските устройства са били поставени в найлонови пликове, а едното от тях се е намирало в пощенска кутия. Става дума за не много големи - едва 6-литрови тенджери, скрити в черни спортни сакове. Лекари от бостънски болници потвърждават, че са извадили от телата на ранените сачми и пирони.

Междувременно стана ясно, че в деня на бомбените атаки американски сенатор е трябвало да получи писмо с рицинова отрова. След заплахите с натравяне от антракс преди няколко години, ФБР е взело специални мерки за сигурност и опасната пратка е била прихваната още преди да стигне до получателя си. Дали има връзка между бомбения атентат и отровното писмо все още не е ясно.

Припомняме, че трима души починаха при експлозии на две бомби по време на Бостънския маратон вчера. Сред тях е 8-годишно дете и китайска студентка, учила в града. Самоличността й не се съобщава по молба на семейството. Ранените при атентата са 183 души по последни данни.

Президентът на Съединените щати Барак Обама ще замине днес за Бостън, за да говори на възпоменателна служба на жертвите. Службата ще е от 11 часа в четвъртък, в бостънската Катедрала на Светия кръст. Още никой не е поел отговорност за двойния атентат. Кръгът на заподозрените е широк, не са ясни и мотивите им.

Снимка:sportal.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Провален работен ден за Шеф под...

Проблеми от необичайно естество очакват новия „Шеф под...

Няма коментари към тази новина !