Васил Михайлов празнува юбилей като Дон Жуан

03.04.2013 10:15 | Видян 1634 пъти

Васил Михайлов празнува юбилей като Дон Жуан

Един от най-любимите актьори на българската публика – Васил Михайл ще отбележи своя 75 годишен юбилей. Големият театрал ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в постановката- Завръщането на целомъдрения женкар, от Анатолий Крим, реж. Ивайло Христов.

С този спектакъл юбилярът ще зарадва публиката си в София (5 и 21 април), Сливен (15 април), Бургас (17 април), Провадия (18 април) и В.Търново (19 април).  След над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди, Васил Михайлов ще влезе в една от най-емблематичните образи – този на Дон Жуан. В представлението той си партнира с младите си колеги – Гергана Данданова, Лидия Инджова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост).

Големият български актьор създава един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ чрез който, актьорът изповядва не само философията „на” и „за” любовта, но също - философията на личният си житейски опит. Вълнуват отблясъците на лично преживени трепети, страсти, възторзи и страдания. Сякаш любовта е намерила лик и глас, през който да се изповяда в нозете на публиката.

автор: Владислав Христов

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Няма коментари към тази новина !