Ридли Скот снима сериал за Ватикана

25.03.2013 16:45 | Видян 1358 пъти

Ридли Скот снима сериал за Ватикана

Известният английски режисьор Ридли Скот е пристигнал в италианската столица, където ще заснеме телевизионен сериал за Ватикана. Сценарист е Пол Атанасио, известен от култовата поредица "Доктор Хаус". Предвидено е снимките да продължат шест седмици.

Ако пилотната серия, с работно заглавие "Портрет", за американски архиепископ от Ню Йорк се хареса на ръководството на продуцентската компания "Шоутайм", Скот ще заснеме още 10-11 серии. "Шоутайм" стоят зад едни от най-гледаните сериали в момента - "Отечество" (носител на множество награди), "Сестра Джаки", "Декстър", "Борджиите" и други, пише vsekiden.

Ридли Скот пък е автор на култовите филми "Гладиатор", "Телма и Луиз" , "Пришълецът", "Редник Джейн". Той разкри, че всички серии ще бъдат заснети в Рим. "Ще пренеса тук Ню Йорк и частичка от Сицилия" - споделя плановете си режисьорът.

Според съветника по културата в кметството на Рим Дино Гасперини за града работата на подобен майстор на киното е не само чест, но и възможност за инвестиции. Бюджетът само на първата серия е 9 милиона долара, от които 5,5 милиона ще получи градът. Във Вечния град гледат на Ридли Скот като на "свой човек". Той бе удостоен с почетната награда на италианската столица - "Капитолийската вълчица".

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Рачков се потроши до кръв в ефир

Димитър Рачков претърпя в кървав инцидент по време на...

Принц Уилям в хеликоптер с Дейвид Бекъм

Принц Уилям се присъедини към Дейвид Бекъм, за да...

Няма коментари към тази новина !