Пупо е двуженец

10.03.2013 09:03 | Видян 3053 пъти

Пупо е двуженец

Да знаеш две и двеста е български лаф, но това е и животът на италианския певец Пупо. Автор и изпълнител на много хитове в края на 70-те и през цялото десетилетие на 80-те години, той е сред постоянното присъствие на фастивала в Сан Ремо и до днес. Стига само песента му „Ще се върна” (Tornero’), която всички знаем поне от „Оркестър без име”, за да се сетите за кого иде реч.

„Станах милионер от пеене, разорих се от страстта си към комара. След това се върнах в шоубизнеса, телевизията ме направи отново богат и в момента водя покер турнири за звезди”, разказва удивителният дребен мъж, когото Италия и светът познават като Пупо пред руската телевизия и удивителен никак не е пресилено определение за него. Човек, роден и израснал в малко градче от селски тип, където живее и до днес, той изобщо не се притеснява да живее в една къща с двете си жени и с мама.

Да, 60-те лазарника зад гърба не го притесняват да домува под един покрив със своята родителка, която не го вини за нисък морал, а се гордее с него и твърди, че пее мъничко по-зле от сина си. През 1974 г. той се жени за първата си съпруга Анна, от която са първото и третото му дете и с която имат вече дори внучета. Но през последните години неудържимият чар на секретарката му Патричия, наричана от него персонален мениджър, го е накарал и нея да въдвори в своя харем под формата на къща като прогимназия в сърцето най-красивата италианска област Тоскана. Пупо е в джаза от 1975 г., на следващата идва първият му хит „Колко си красива”, а преди 35 години постига първия си голям успех, както се казва в Италия с Ciao и  Gelato al cioccolato, мегахит и до днес с тъпото име „Шоколадов сладолед”. 

През 1980 г. за първи път се качва на сцената в Сан Ремо със Su di noi,ще рече „за нас”, но триумфът му там идва през 1984 г. от третия път с друга запомнена и до днес песен Un amore grande.
Веселякът, който бъка от таланти като истински тосканец, е направил милиони и мисли, че светът е в краката му. Но изпада в невероятна криза – майсторът на хазарта, за какъвто се има става жертва на поредица от огромни загуби на комар. Три години той е под водата.

Колегата Джани Моранди го спасява и му помага да се върне в Сан Ремо през 1992 г. Песента му „мота молитва” не става голям хит, но цяла Италия се просълзява с Пупо. Разбира, че е влязъл на феста просто като резерва на декласираната блондинка Джо Скуило. Малякът има подкрепата на своите приятели. Дребничкият мъж е правил огромни жестове за всички. Така например е автор на най-великото парче на хитмейкърите „Рики е повери” - Sarà perché ti amo. 

В трудните години активността им го спасява, защото му носи солидни приходи от авторски права, докато те са на върха, а той на дъното.
След като трудно минава през 90-те години, новият век сякаш събужда Пупо. Той открива ново поле за изява в телевизията. Потръгва му от футболно предаване с участието на Мариян Кюрпанов.

Там капитанът на националния отбор на италианските певци, които са гостували като тим и в нашата страна, печели такъв рейтинг, че веднага го канят в риалити формат. Оттам получава оферта от Бразилия за тамошно шоу за знаменитости. Завърнал се в Италия, първи канал на държавната телевизия РАИ го прави водещ на тв игра за умници. Следва нов ангажимент като звезда на токшоу. Следват нови и нови ангажименти, възражда се интересът към песните му и дори холивудското студио Dreamworks го взема в свой филм. След това новите му тв проекти вече са гвоздеи в праймтайма на националните канали и му носят възвръщане на милионите. Първата му работа е да върне огромния дълг, който има към приятеля си Джани Моранди.

В края на 2008 г. Пупо се осмелява да погледне отново към покера, но този път не, за да губи, а за да печели пари. Става водещ на тв риалити за покер и приковава в новогодишната нощ погледите на десетки милиони хора от цял свят с големия финал по мегаканала Sky Sport 2. Веднага получава нова покана за Сан Ремо, като на фестивала прави дует със световната звезда Юсу н’Дур. Но големият скандал е участието му следващата година, когато се явява да пее песен – химн за Италия с колегата си Лука Каноничи и с принца в изгнание на страната Емануел Филиберт, син на героя от Савойската афера Виктор Емануил – братовчед на нашия цар.

Публиката в залата освирква изпълнението ала зрителите пред тв екраните извоюват второто място за групата в класацията с гласуването си. Причината за неодобрението е силният републикански уклон на Апенините, откъдето кралското семейство на Италия е прогонено по Конституция. Уплашен, Кониничи напуска триото и то остава дует между Пупо и принца. Шумът в медиите се оказва печеливша карта и двамата герои са взети с тлъсти хонорари в риалити за звезди на първи канал на РАИ. 5 месеца дуетът е в праймтайма и двамата шантавели стават фаворити на нацията. Оттогава и досега Пупо не може да се отърве от маратон ангажименти, от които си взема дъх само, за да отиде на щедро платените си участия в частни партита на руски милиардери.

Той е любимец на московските олигарси по някакви необясними за мнозина причини, което го изпълва с естествена гордост и с много евра. Това е важно за мирното съвместно съществуване на Пупо и неговия харем под един покрив – все пак става дума за възрастна майка, съпруга и наложница – все дами със силни характери и големи очаквания. Всичките три обаче са категорични – влюбени са в дребния мъж.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !