Днес стартира 17-ият София Филм Фест

07.03.2013 13:30 | Видян 1196 пъти

Днес стартира 17-ият София Филм Фест

С премиера на документалния филм „Витоша” на режисьора Любомир Младенов, с Наградата на София на Столичната община за обичания актьор Ицхак Финци и със специален музикален поздрав от Детския хор на Държавно музикално училище „Любомир Пипков” ЗАПОЧВА най-големия киномаратон в България.

Уникална възможност ще има за зрителите на „Витоша” в зала 1 на 7 март – зелени пътеки ще водят към главния вход на Националния дворец на културата, а в централната част ще ги посрещне силует на любимата ни планина, украсен от детски рисунки. Зрителите ще могат да разгледат и специалната изложба с 20-те снимки-победители от фотоконкурса „Витоша”, обявен на 20 февруари в две категории – „Аз и Витоша” и „Ние и Витоша”.

В офиса на София Филм Фест бяха получени повече от 400 снимки. С оценяването им – разгледани анонимно и безпристрастно, беше ангажирано жури в състав Евгени Димитров, управител на интернет фотографска агенция „Булфото” и Любомир Младенов, режисьор на Витоша, със съдействието на екип от Фотосинтезис – мястото за фотография, хора и идеи.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !