Миро окепази "Моя страна, моя България"

04.03.2013 16:45 | Видян 2172 пъти

Миро окепази

Наследникът на естрадната ни легенда не може да преглътне факта, че младокът е изпял грешно вселенския хит на баща му "Моя страна, моя България". Навръх „Българската Коледа" Миро сгафи в края на изпълнението си, припомнят запознати. Тогава вместо правилния текст той изпя "Моя малка страна, моя бедна страна". Дописването" на текста възмути почитателите на Емил Димитров, както и сина на естрадната легенда.

„Тъжно е, че никой не се съобразява с авторските, продуцентските и изпълнителските права. Трябва да има контрол и да не се разпространяват песни без нужното разрешение. Редно е да се пита дали може, а не всеки да прави каквото си иска на своя глава. Утре и Сашка Васева може да реши да пее както си поиска тази песен, която хората са възприели като втори химн.

Чувствам се ощетен морално от Миро. Никой не му е давал право да пее песента на татко", сподели огорчението си Емил Димитров-син. Той се консултирал с юристи дали да не заведе дело срещу Каризмата. Оказва се, че има законово основание, но подобен тип дела на практика не се прилагат. "Апелът ми към младите изпълнители е да посягат по-внимателно към песни шедьоври, които хората са приели като символи. В никакъв случай не бива да се променя оригиналният текст", казва Емо-младши, съобщава Всеки ден.

Синът на естрадната легенда напоследък се вълнува покрай избухналите протести. Той също е възмутен от политическата класа, докарала народа до просешка тояга. Сметките му за ток и парно са повече от безбожни. „Радвам се, че народът се събуди. Емил също беше бунтар и съм сигурен, че ако беше жив, днес щеше да е на протестите", казва Димитров-младши.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !