Ивайло Захариев се бори с наркопласьор

07.02.2013 14:15 | Видян 1834 пъти

Ивайло Захариев се бори с наркопласьор

Ивайло Захариев вече трети сезон е ченге в "Под прикритие" и се опитва да вкара лошите в затвора. От няколко месеца той се е захванал и с друга роля, която малко наподобява персонажа му в сериала на БНТ. Не е полицай, но се изправя срещу дилър и помага на наркозависимо момиче да оцелее, научи 24 часа.

Такъв е сюжетът на "Спасителят" - театралната постановка, която той репетира от ноември. Написана е преди близо 15 г. от актьора Валентин Балабанов и е играна на много сцени. Но сега Ивайло Захариев добавя ново от себе си. Защото, след като я изиграе със своите колеги, той ще остава още час на сцената, за да разговаря с публиката.

"Постановката е насочена към младите хора. Написана е на разбираем език и показва какъв е животът на един наркоман. Изходът от наркотиците не е щастлив, а фатален. Искаме малко да ги стреснем", обяснява Ивайло.

За да достигне посланието до повече тийнейджъри, екипът се свързва с различни училища и предлага да изиграе пиесата пред техни ученици. Повечето директори веднага откликват. Първи, дори преди премиерата на "Спасителят" на 14 февруари, гледаха спектакъла възпитаници на Националната гимназия за древни езици и култури.

Това стана вчера в кинотеатъра "Освобождение", където ще се играе постановката в столицата. "Този месец още ученици ще идват да ни гледат, а през март ще я играем и извън София", обясни актьорът.

В "Спасителят" Захариев е коминочистачът Спас. В търсене на падналата в комина четка той попада на момиче, живеещо в мръсен таван. Нели и е зависима от хероин. Изпаднала в абстиненция, тя е готово на всичко, за да получи поредната си доза. В ролята е младата актриса Сребрина Христофорова. В момичето Спас вижда себе си преди години, когато е бил пристрастен към алкохола, и решава да му помогне. Той обаче трябва да се изправи срещу дилъра му Стив (Валентин Балабанов), който е решил да го направи проститутка. В историята се намесва и майката на момичето (Вера Среброва), която живее в чужбина, но идва за кратко да го види. "Това е много близо до младите хора, защото и в действителност много родители живеят далече от тях, в чужбина. Историята в пиесата е за борбата на наркопласьора с моя герой - спасителя, който се опитва да измъкне момичето", разказва Захариев.

Освен на театралната сцена той има опит и в живота си с наркозависими. В протестантската църква, която посещава, често се събира с хора, които са били зависими. Така че е подготвен и за разговора с публиката след всяко представление. "Ще говорим за отношението на човека към наркотиците - те са около нас, не можеш да избягаш, но е важно какво мислиш за тях", обяснява актьорът.

Той приключи със снимките на третия сезон на "Под прикритие" и вече има време за театралната сцена. Но ще му трябва още свободно време, защото в деня на премиерата на "Спасителят" Ивайло очаква и първото си дете, пише още 24 часа.

Снимка: Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Няма коментари към тази новина !