Подиграха се с Меси

20.12.2012 17:15 | Видян 2038 пъти

Подиграха се с Меси

Най-великият футболист на десетилетието Лионел Меси стана обект на истинска подигравка в родината си.

За 2012 г., когато той подобри всички възможни рекорди по успехи в света, включително най-вероятно ще  спечели "Златната топка" за рекорден 4-ти пореден път, се доказа максимата, че никой не е пророк в собствената си страна.

Според аржентинските журналисти всички постижения на сънародника им не са достатъчни, за да бъде избран за Спортист на година.Отличието бе дадено на боксьора Серхио Мартинес, който по-рано през годината победи мексиканеца Хулио Сесар Чавес Джуниър за титлата във версия WBC.

Меси дори не се нареди на второ място, като то отиде за таекуондиста Себастиан Крисманич, който спечели единствения златен медал за Аржентина на олимпийските игри в Лондон.

Все пак "утешителна" награда за Меси бе определянето му за най-добър аржентински футболист, но само за такъв, играещ извън Аржентина. "За мен е чест да спечеля тази награда в съревнование с атлетик като Себастиан Крисманич и Лео Меси", заяви Мартинес на церемонията по връчването на наградите.

Довечера и у нас определят спортист на годината между Станка Златева и братята Пулеви, а наградата е Опел Инсигниа. За първи път през последните 60 години в олимпийска година България няма своя шампион.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !