Мирослава Кортенска: Дадох министър Игнатов на прокурор за прикриване на злоупотреби и корупция

30.11.2012 20:00 | Видян 3301 пъти | Гласували 1

Мирослава Кортенска: Дадох министър Игнатов на прокурор за прикриване на злоупотреби и корупция

Професор Мирослава Кортенска е носител на наградата на Европейския комитет по образованието, Брюксел. Доктор на науките. Преподавател по История и теория на драмата и театъра. Културолог, медиен експрет, театрален критик и публицист.

Автор е на книгите : "Културен вертикал"/1998г./, посветена на процесите и лидерите в българската култура в края на ХХ век, "Културен компас. Посока: Балканите- Европа" /2006 г./ и на изследавнето : "Културанта мисия на кръга "Мисъл"/2008 г./. Автор е и на документалните филми: "Отместеното поколение" БНТ,1998г. и "Възстановителна репетиция" филм-портрет за режисьора Любен Гройс, БНТ,2004 г.

Внезапно е прекъснат нейния мандат като член на Изпълинтелния съвет на Фонда за научни изследвания, като вместо с документ, това става чрез съобщение на сайт, понеже разкрива корупция за 14 милиона лева във фонда.

Преди дни тя обяви гладна стачка и публично поиска оставката на просветния министър Сергей Игнатов и оттеглянето на затънали до гуша в далавери негови приближени, както разказва в специалното си интервю за Супер 19'.

Не отмина ли времето на гладните стачки- уж ги бяхме забравили в зората на демокрацията? Какво ви накара да стигнете до тази крайна мярка, която не  е шега на вашите години?

Сега отново  е време на протести срещу  репресиите на властта - икономически, на човешките ни права. Затова гладувам, за да дам категоричен знак , че :“Крадецът вика –дръжте крадеца!“  Хвърлиха  кал, злепоставиха ме, после съдът да покаже дали са истина обвиненията… Самият този  механизъм на обществено поведение и то на представители на властта е достатъчно  арогантно и най-малкото недемократично.Няма диалог, а юмрук.

Властта, в лицето на министър Игнатов  брани като стена злоупотреби и корупция без да чува, не само моя глас, но протеста на учените от БАН и СУ, събрали над 1 000 подписа, разкритията на медиите. Тази  игра, че всичко е наред  и само някакви криминални елементи като мен разбунват духовете е дори смешна… Един смешен опит да се смачка един човек. Но не са случили на човек. Аз не съм плашлива и този театър на властта ми е ясен.

Гладувам, защото искам документ, с който министърът ту казва, че ме е уволнил, ту казва, че временно ме е отстранил. Това вече трае повече от 40 дни. И това е Министерство на образованието, което не може да излезе от един правен казус- моето отстраняване чрез сайта на Фонда за научни изследвания.Много компетентно и бързо действат тези хора под мъдрото ръководство на Игнатов. Нека се види как се нарушават човешките ми права и какво представлява българската администрация.

Гладувам, защото Игнатов трябва да покаже поне на журналисти или на моя адвокат номерата на прокурорските преписки, заведени срещу мен. Иначе той злоупотребява с власт и ме клевети публично, за което съм го дала на Главния прокурор и наистина ще го съдя. Е, няма да е все на власт този защитник на беззаконието и корупцията, нали?

Дала съм жалба и в Народното събрание до Комисията по корупция за  това, че той прикрива злоупотреби и корупция. Рибата отдавна е вмирисана от главата!

Какво освен далаверите се върши в Министерството на образованието, след като се оказа, че през 2012 г. средният успех на матурите по български и литература е под среден 3 - сиреч двойка?

Тази година наистина кандидатстудентските бисери не бяха смешни. Една девойка каза, че Яворов бил много сдухан, сиреч не й харесва. Това  наистина е предупреждение за нас българите  и за младите, като  напълно объркани….

Властолюбието, замайването от властта води до запушване на ушите. Казах вече , че според  министър Игнатов всичко е наред. Главозамаял се е човекът. Вместо да работи, да води  диалог по тези наболели проблеми- нарастващата неграмотност, напускането на училищата от подрастващите… Сериозни въпроси, нали?  Да сте чули за настоятелни мерки или публичен дебат по тези въпроси? Няма и да чуете! Няма да разваляме настроението на министър Игнатов, я!

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ако искаш да си силен, научи се да се...

Ако искаш да си силен, научи се да се биеш сам

Учените откриха „трето състояние“...

В научнофантастични филми като „Франкенщайн“ и...

Няма коментари към тази новина !