Ицо разрева аржентинска легенда

15.11.2012 16:15 | Видян 1622 пъти

Ицо разрева аржентинска легенда

Най-великият български футболист за всички времена – Христо Стоичков, който само между другото е треньор на Литекс, разплака легендата на аржентинския футбол Марио Кемпес по време на церемонията за приемането му в Залата на славата на футбола в мексиканския град Пачука.

Камата се включи по време на тържеството с видеовръзка от България и трябваше да представи двама от новите членове. Това бяха Кемпес и митологичният французин Жюст Фонтен.

Презентацията на Стоичков разчуства 58-годишния аржентинец (световен шампион за 1978 г.), който не сдържа сълзите си. Роденият в Мароко 79-годишен Фонтен, автор на 13 гола на световното първенство през 1958 г., удиви присъстващите с реч на перфектен испански.

През лятото самият Ицо влезе в Залата на славата. Тогава уредникът на експозицията Антонио Морено беше плътно до нашия при визитата му. Ицо успя да се срещне с мексиканската футболна знаменитост Уго Санчес, който е треньор на Пачука.

Двамата си  припомниха миналото, когато бяха съперници в испанската Примера дивисион, където играеха съответно за Барселона и Реал (Мадрид). Ицо и Уго си поделиха Златната обувка за голмайстор на Европа през 1990 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !